'Bangalijst' met Groningse studentes uitgelekt

Gepubliceerd op 23 september 2016 om 16:21

Een zogeheten bangalijst met Groningse studentes is op internet beland. Op de lijst staan 23 vrouwelijke studenten met adres, telefoonnummer en foto. Vermoedelijk is de lijst gemaakt door leden van studentenvereniging Vindicat.

Naamloos-3417.pngHet Groningse blog Sikkom kreeg de link naar de lijst gisteren toegestuurd. ,,Anonieme tip in de inbox: 'Dit schijnt van Vindicat te zijn, hoe zij hun vrouwelijke leden behandelen. Met naam, toenaam, foto en telefoonnummer.'", aldus een van de bloggers.

De link verwijst naar een online almanak met informatie en foto's van 23 studentes. 'Jaar 2016 siert zich namelijk door haar grote aantal hete herten', staat er op de cover van het document met de naam Oprechte Almanak. Iedere studente heeft haar eigen pagina, met onderaan een checkbox. Ook is er een ranking van de bedprestaties van de dame in kwestie aan de hand van sterren.

Verrast
Het bestuur van Vindicat is verrast door de lijst. ,,Wij zijn erg geschrokken door de publicatie ervan", aldus een woordvoerder. ,,Dit is achter onze rug om gebeurd en noch het bestuur, noch de almanakcommissie waren op de hoogte van de totstandkoming ervan." Vindicat stelt daarom een onderzoek in en houdt vanmiddag een spoedberaad om te kijken naar de vervolgstappen.

De vereniging heeft inmiddels ook contact gezocht met de betreffende studentes. ,,Zodra we van de lijst hoorden, hebben we de meisjes bij ons geroepen en met ze overlegd. Het beschermen van hun privacy staat op dit moment op de eerste plaats." Diverse dames hebben inmiddels hun telefoon uit gezet, vanwege het grote aantal vervelende telefoontjes sinds de publicatie.

Seksfilmpje
Het is niet de eerste keer dat Vindicat het nieuws haalt. Eerder lekten al eens ontgroeningsfoto's uit en belandde een seksfilmpje op internet.

Door de Redactie AD: Foto: Screenshot


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.