Bedenkers The Green Happiness: 'Wij staan achter onze missie, nu meer dan ooit'

Gepubliceerd op 28 september 2016 om 10:25

De bedenkers van The Green Happiness blijven achter hun gevaarlijke dieet staan, ook al waarschuwt het Voedingscentrum dat het tekorten aan voedingsstoffen en onherstelbare schade kan veroorzaken. Dat schrijven Tessa Moorman en Merel von Carlsberg op hun Facebookpagina.

Naamloos-3431.png"Door gezonder te eten voelen wij ons energieker, stralender en fitter", schrijven ze. "Kritiek nemen we serieus en gezondheid nemen we nog serieuzer. Wij staan achter onze missie. Nu meer dan ooit."

Moorman en Von Carlsberg adviseren hun volgers onder meer om minder eiwit te eten. Volgens het Voedingscentrum is dat juist gevaarlijk: bij een tekort aan eiwitten breekt het lichaam spierweefsel af. Verder zit er weinig calcium in het dieet. Daardoor kan op termijn botontkalking ontstaan.

Vragen

The Green Happiness zegt de afgelopen dagen veel positieve reacties te hebben ontvangen, maar 'we kunnen voorstellen dat jullie veel vragen hebben'. "Vrijdagmiddag vind je op onze website onze reactie op de voornaamste vragen die jullie hebben gesteld. Uiteindelijk bepaal jij zelf waar jouw lichaam zich het beste bij voelt."

Het Voedingscentrum is overigens niet de enige instantie die waarschuwde voor The Green Happiness. De Nederlandse Vereniging van Diëtisten pleitte gisteren op BNR Nieuwsradio voor aanpassingen aan het dieet. Ook wil het een gedragscode instellen om ongezonde voedselhypes voortaan te voorkomen.

Door de Redactie  RTL Nieuws:  Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.