Vrouw die hond liet uithongeren wint zaak, komt vrij

Gepubliceerd op 8 oktober 2016 om 11:15

Grote ophef in West Cumbria, Engeland. Een vrouw die werd veroordeeld tot een gevangenisstraf omdat ze haar hondje bijna liet sterven van de honger, heeft het hoger beroep gewonnen en wordt onmiddellijk vrijgelaten, meldt ITV News Border.

CuLIGI4WYAAkWFP.jpg

De vrouw (32) werd vorige maand veroordeeld tot de gevangenisstraf nadat haar hond Charlie, een Lurcher, uitgemergeld en uitgehongerd op een industrieterrein werd gevonden. Een inspecteur van de dierenbescherming omschreef Charlie als de magerste hond die hij ooit in zijn leven gezien had. Toen de hond gevonden werd, leefde hij waarschijnlijk al zo’n maand zonder voedsel of water op het industrieterrein.

De eigenaresse van de hond, die tevens een peuterschool heeft, ontkende dat zij Charlie onnodig heeft laten lijden, maar werd schuldig bevonden en vastgezet voor 126 dagen. Daarnaast mag de vrouw nooit meer in haar leven een huisdier hebben.

Hoger beroep

De vrouw ging in hoger beroep tegen de gevangenisstraf en met succes: de rechter concludeerde dat haar straf ‘disproportioneel was’ en vond dat er weinig aandacht was besteed aan het feit dat de vrouw een druk gezinsleven had met haar vier kinderen en het effect wat dat op haar leven heeft.

Uiteindelijk heeft de vrouw tien dagen vastgezeten. Na de uitspraak van de rechter werd zij per direct vrijgelaten.

Door de Redactie  Metronieuws Foto: Colourbox

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.