Gepeste vrachtwagenchauffeur: 'Blij dat ik m'n verhaal heb gedaan'

Gepubliceerd op 15 oktober 2016 om 14:22

Een aantal jaar geleden ging hij met lood in zijn schoenen naar z'n werk. Vrachtwagenchauffeur Tom werd gepest en getreiterd door collega's. Inmiddels gaat het, na psychologische hulp, een stuk beter.

Naamloos-3705-186.png

Tom (zijn echte naam is bekend bij de redactie) deed zaterdag bij RTL Nieuws zijn verhaal en de reacties zijn positief. "Omdat mijn stem niet vervormd is, werd ik natuurlijk wel herkend door familie, vrienden en collega's. Ik wist dat dit kon gebeuren en daarom was ik van tevoren wel wat zenuwachtig, maar dat was achteraf nergens voor nodig. Iedereen reageerde positief en vond het stoer dat ik mijn verhaal op deze manier heb gedaan." 

Na het weekend werd Tom meteen gevraagd of hij even bij personeelszaken wilde komen. "Toen dacht ik wel even: oei. Maar ook daar reageerden ze positief. De directeur had natuurlijk liever gezien dat ik mijn verhaal niet in de media had gedaan, maar hij snapt het wel. Hij vindt het fijn dat ik het heb aangekaart en onder de aandacht heb gebracht."

Maatregelen

Het bedrijf beloofde het pesten aan te pakken. "Er komt binnenkort een stukje in de interne nieuwsbrief over pestgedrag. Dat dit niet door de beugel kan en dat we goed met elkaar om moeten gaan. Daarnaast wordt de planner die mij vervelende appjes heeft gestuurd, aangesproken."

Helaas kreeg Tom op Facebook ​wel een aantal vervelende reacties. "Voornamelijk van onbekende mensen die zeiden dat ik met zo'n houding ook geen vrienden zou maken, en dat ik gewoon een dikke huid moet hebben."

Tom vindt het jammer, maar heeft absoluut geen spijt. "Ik ben heel blij dat ik mijn verhaal heb kunnen doen en dat dit de uitkomst is geweest. Misschien dat dit andere gepeste mensen ook helpt om er over te praten."

Pesten per beroep

Tom is zeker niet de enige die te maken heeft met pesten op de werkvloer. Meer dan 600.000 Nederlanders zeggen gepest te worden door collega's. Dat is ongeveer één op de dertien mensen.

Hoeveel er gepest wordt, verschilt per beroepsgroep. Bekijk hier hoe het in jouw sector zit.

Door de Redactie  RTL Nieuws:  Foto: RTL Nieuws

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.