Tiener die overlijdt aan kanker wordt ‘Prom King’

Gepubliceerd op 17 oktober 2016 om 15:03

Scholieren uit Texas hebben iets prachtigs gedaan voor hun medestudent. De jongeren van de Harlingen High School kroonden de 17-jarige Nick Peters tot Homecoming King, de koning van het bal. En niet zomaar: hun dierbare klasgenoot overleed begin oktober.

Naamloos-3705-297.png

De klasgenoten besloten Nick te eren tijdens het schoolbal. Judi Peters, de moeder van Nick, zegt tegen ABC News: „Het was een enorme verrassing dat zoveel jonge mensen hun eigen wensen opzij hebben gezet. Ik weet niet wie er koning van het bal wilde worden, maar ze hebben het opgeofferd voor Nick.”

KROON

Nicks beste vriend Norman Torres nam de kroon aan voor Nick, die er niet meer bij kon zijn. Tijdens de dans met de koningin van het bal voelde Norman naar eigen zeggen de aanwezigheid van zijn beste vriend. „Ik wist dat hij er was”, zegt hij tegen Valley Morning Star. De kroon is na de dans doorgegeven aan Nicks jongere broer Noah. 

COMPLICATIES

Nick heeft in zeven jaar drie keer tegen leukemie moeten vechten. In april kreeg hij een beenmergtransplantatie van zijn zus Ashley. Dat mocht niet baten, door complicaties tijdens de procedure overleed Nick uiteindelijk.

Tijdens zijn ziekbed wist Nick mensen bij elkaar te brengen, vertelt zijn moeder. „Het prachtige gebaar van zijn klasgenoten is het bewijs van de impact die hij heeft gehad op de mensen om hem heen. Zijn reis heeft een hele gemeenschap bij elkaar gebracht.” Zo wist Nick een hoop bewustwording te creëren voor kinderkanker. „De studenten die hem tot koning van het bal hebben gekozen, zijn een belofte voor onze toekomst!”

 Door de Redactie  Metronieuws Foto: Colourbox

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.