Vrachtwagenchauffeur schiet gepeste jongen te hulp

Gepubliceerd op 17 oktober 2016 om 15:11

Glasgow is weer een held rijker. Een vrachtwagenchauffeur twijfelde geen moment toen hij zag dat een jongen in elkaar geslagen werd door drie pesters. De 29-jarige man sprong uit zijn vrachtwagen en rende eropaf.

Naamloos-3705-301.png

De Schotse Sean Swan zag een jongen in de wurggreep gehouden worden door pester nummer één terwijl pester twee hem sloeg. De derde dader deed vervolgens een verwoede poging om de fiets van het slachtoffer te jatten.

DOLLEN

„De jonge jongen werd van achteren vastgehouden terwijl een andere idioot hem sloeg, hij had geen enkele mogelijkheid zichzelf te verdedigen”, vertelt Swan aan Metro UK. „De derde probeerde zijn fiets te jatten. Ik dacht in eerste instantie dat ze aan het dollen waren, maar toen er werd geslagen, bleek dat niet zo te zijn.”

Swan kan maar aan één ding denken: wat als dit zijn zoon zou zijn? „Ik hoop dat een ouder iemand hem dan ook zou helpen.” Dus twijfelt hij geen moment en sprint hij erop af. Er is geen tijd om de politie te bellen.

VIDEO

In een video van beveiligingscamera's is te zien hoe Sean één van de pestkoppen van de fiets af trekt terwijl hij de tweede naarling aanvalt. „Terwijl ik de ene kerel probeerde weg te houden, gooide de andere schurk het slachtoffer in het rond als een lappenpop.” Dus schreeuwt Swan dat de pester van het slachtoffer af moet blijven.

Dat nemen de daders hem niet in dank af, en ze beginnen hem te bedreigen en uit te schelden. „Ze vroegen me waarom ik me ermee bemoeide. Vervolgens gaf ik ze mijn beste Glasgowiaanse grote mond.”

OMSTANDERS

Tijdens de worsteling verzamelen zich een aantal omstanders, die allemaal niet de moeite nemen om het alarmnummer te bellen. „Ze moeten zich schamen”, zegt de held daarover. Uiteindelijk geven de pesters het op en neemt Swan het slachtoffer mee naar zijn truck. Op dat moment komt de vriend van de knul terug, die weg was gerend om hulp te halen. Een vriendin van de jongen komt er niet veel later ook aan om zich over de jongen te ontfermen.

Swan heeft zijn gegevens achtergelaten voor het geval hij nog moet getuigen bij de politie. „Ik kon daar niet blijven staan om niks te doen. Mijn partner zei dat ik geluk heb gehad dat ze geen mes hadden. Maar dan had ik het alsnog gedaan.”

Door de Redactie  Metronieuws Foto:  YouTube

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.