Seksrel Transavia eindigt met schikking

Gepubliceerd op 25 oktober 2016 om 14:00

Het kort geding over de ‘seksrel’ rond een purser van Transavia, dat maandagmiddag in de rechtbank van Den Haag zou dienen, is van de baan. De partijen hebben een schikking getroffen.

download-8low1-5.png

Met het kort geding wilde de vrouwelijke purser voorkomen dat haar man de namen van haar vermeende sekspartners naar buiten zou brengen. De vrouw beschreef in haar zogenaamde seksdagboek de avontuurtjes die ze had met collega’s in de lucht. Haar man vond het dagboek en dreigde de namen van de veelal getrouwde piloten naar buiten brengen.

WRAAK

De zaak loopt volgens De Telegraaf al maanden en Transavia is er veel aan gelegen de details binnenskamers te houden. De echtgenoot van de purser zou verschillende piloten die in het dagboek voorkomen al onthullende mails hebben gestuurd. De man werd eerder door de advocaat van Transavia gesommeerd hiermee te stoppen. Ook dreigden het hoofd personeelszaken en de chef vliegdienst van de vliegmaatschappij al met strafrechtelijke gevolgen vanwege de wraakacties van de boze echtgenoot.

In het inmiddels beroemde dagboek beschreef de vrouw haar seksuele escapades met piloten. Ze zou seks hebben gehad in hotels, personeelsruimtes en zelfs in de cockpit van een vliegtuig. De purser, tevens moeder van vier kinderen, schreef haar dagboek in een bestand op de computer. Het bestand had ze blijkbaar niet erg goed verborgen.

VEILIGHEID

Transavia heeft eerder laten weten dat de veiligheid van passagiers geen enkel moment in gevaar is geweest. „Uit intern onderzoek blijkt dat de veiligheid van passagiers geen gevaar heeft gelopen.” De inspectie Leefomgeving en Transport werd voor de zomer al van de zaak op de hoogte gebracht door Transavia. De dienst zag geen aanleiding om een onderzoek te starten.

Transavia wil niet meer reageren op de rel, die nu met een sisser afloopt, omdat het een familiezaak is.  

Door de Redactie  Metronieuws Foto: ANP/ Metronieuws

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.