Politieteam gaat binnenstad Amsterdam schoonvegen

Gepubliceerd op 27 oktober 2016 om 15:51

Een speciaal politieteam bestaande uit agenten en gemeentelijke handhavers gaan de Amsterdamse binnenstad schoonvegen.

download-8low1-168.png

Het team wordt vrijgemaakt om zich exclusief te richten op zakkenrollers, nepdopedealers en overlastgevende toeristen die de Wallen onveilig maken.

Dat schrijft burgemeester Van der Laan aan de gemeenteraad. Het nieuwe team wordt op korte termijn opgericht en zal actief gaan handhaven vanuit het politiebureau Nieuwmarkt. Het besluit volgt op diverse alarmsignalen van de politie, de Ombudsman en binnenstadbewoners die waarschuwden dat de overheid de regie in het drukbezochte centrum dreigde kwijt te raken.

Tijdens een handhavingsronde in de afgelopen weken maakte de politie al bekend dat in totaal 293 mensen waren aangehouden. Enkele tientallen van deze kleine criminelen, dealers en dieven had al een gebiedsverbod voor het Red Light District. Het nieuwe politieteam moet er voor zorgen dat deze types permanent verdwijnen. „Bewoners en ondernemers in de binnenstad moeten hierdoor direct merken dat de openbare ruimte wordt terugveroverd op zakkenrollers, nepdopedealers en extreme overlast door toeristen”, aldus Van der Laan.

Door de Redactie Telegraaf: Foto: Peter Schoonen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.