Norah (4) laat weduwnaar voor het eerst in tijden lachen

Gepubliceerd op 1 november 2016 om 17:18

De 4-jarige Norah Wood uit de Amerikaanse staat Georgia heeft met een bezoek aan een supermarkt het leven van de 82-jarige weduwnaar Dan Peterson voorgoed veranderd. Een eenvoudig gesprekje liet de oude man voor het eerst weer lachen sinds zijn vrouw is gestorven.

14915627_1221786061226260_4515776496247792411_n.jpgNorah riep vorige maand met kinderlijke onschuld: ,,Hey, oude meneer! Het is mijn verjaardag vandaag!" Haar moeder Tara Wood wist niet waar ze het zoeken moest van schaamte, omdat haar dochtertje de man oud noemde. Het gezicht van de man die in z'n eentje boodschappen deed, klaarde echter meteen op. ,,Hoe oud ben je geworden?", vroeg hij hartelijk.

Het kleine meisje wilde op de foto met de bejaarde man, die ze na de korte conversatie 'Mister Dan' noemde. Ze gaven elkaar nog een knuffel voor ze weer ieder hun eigen gang gingen. Maar daar bleef het niet bij.

Eerste keer
Moeder Tara deelde het voorval en de foto van haar dochtertje met Mister Dan op Facebook. Iemand uit haar kennissenkring herkende de man als Dan Peterson en schreef: ,,Dat is de eerste keer dat ik hem zie lachen sinds zijn vrouw is gestorven."

Peterson verloor zijn echtgenote in maart en raakte daarna in een depressie. Zes maanden later ontmoette hij Norah in de winkel en vond zijn glimlach terug. ,,Die dag liep ik rond vol zelfmedelijden", vertelde hij aan CNN. ,,Maar zij veranderde dat."

Vriendschap
Via die kennis nam Tara contact op met Dan. Hij nodigde de moeder en haar dochtertje bij hem thuis uit. ,,Het was bijzonder gezellig", aldus Wood. Sindsdien is er een innige vriendschapsband ontstaan die niet meer stuk kan. ,,Norah heeft mij een diepere vorm van liefde laten zien", aldus Peterson. ,,Een vorm van liefde waarvan ik niet wist dat ze bestond."

Voor hun ontmoeting hielden angstaanvallen hem 's nachts wakker. Nu slaapt hij als een roos. ,,Doe moeite om mensen op te merken, want de impact die je op hun leven kan hebben is misschien gigantisch", aldus Tara over de levensles die Norah haar heeft geleerd.

Door de Redactie AD: Foto:  Facebook

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.