Groep Gerritsen nu ook verdacht

Gepubliceerd op 2 november 2016 om 12:23

De Roemeense verdachten van de fatale vechtpartij op de Wallen met Robert Gerritsen als slachtoffer mogen hun proces in vrijheid afwachten.

Naamloos-4000.png

Vijf vrienden van de gestorven Voorthuizenaar worden daarentegen ook als verdachten van openlijke geweldpleging aangemerkt.

Het Oost-Europese trio Mirci M., Marian D. en Stefanel M. werd begin oktober aangehouden in Brussel en overgeleverd aan de politie. De officier van justitie wilde de twintigers drie maanden langer vasthouden, maar kreeg daar deze week van de rechtbank geen toestemming meer voor.

De dood van Gerritsen op zaterdagavond 3 september zorgde voor enorme ophef. Tijdens een vrijgezellenfeestje op de Wallen van zijn beste vriend zou hij vlakbij sekshuis Casa Rosso op de Oudezijds Achterburgwal een ruzie tussen zijn vriendengroep en de Roemenen hebben willen sussen. Een harde stomp of trap zou hem fataal zijn geworden.

Die versie lijkt definitief gekanteld. Terwijl het Gelderse dorp rouwde bij de stille tocht voor Gerritsen en in diens geest de bruiloft van zijn beste vriend toch doorging, vlooide de politie honderden uren camerabeelden door.

De conclusie luidt dat de Voorthuizer groep niet vrijuit gaat tijdens de vechtpartij. Zij zijn inmiddels verhoord, bevestigt het Openbaar Ministerie.

Uit beelden blijken de tien mannen, die deelnamen aan het vrijgezellenfeest, wel degelijk de Roemenen de Wallen over te jagen. De ‘man met het kuifje’, zoals de 21-jarige Mirci M. bij het tv-programma Opsporing Verzocht werd genoemd, moest met zijn landgenoten de verdediging in. Zij kregen rake klappen. Overigens deelden ze zelf ook de nodige stoten en stompen uit.

 

De rechtbank beschikt straks over duidelijke beelden van de politiecamera’s en ondernemers. Er zal niet veel twijfel bestaan over wie wat deed tijdens de vechtpartij. Het is wel de vraag of de beelden helderheid verstrekken over het fatale lot van Gerritsen. Het definitieve rapport van de patholoog over de precieze doodsoorzaak van de 32-jarige tegelzetter wordt nog afgewacht. Dan wordt duidelijk of de vechtpartij of iets anders hem fataal is geworden.

De advocaten Ivo Rigter en Hugo Bakker van kantoor Bakker, Rigter & Lonterman vinden het een goede zaak dat het beeld van hun cliënten Mirci M. en Marian D. kantelt door het aanmerken van de Voorthuizer vriendengroep als verdachten. Rigter: ,,Onze cliënten hebben zich alleen verdedigd. Uiteraard is het niet aan ons, maar aan de rechtbank om dat na uitgebreid onderzoek vast te stellen.”

Door de Redactie Telegraaf: Foto: BOUWMAN, RENE

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.