Directeur PTA noemt mogelijke verhuizing verschrikkelijk

Gepubliceerd op 3 november 2016 om 16:01

Verschrikkelijk, zo noemt directeur René Kouwenberg het voornemen om de cruiseterminal Amsterdam weg te halen uit het centrum. 'Dit is geen oplossing voor de drukte in de stad.'

Naamloos1-318.png

Kouwenberg reageert hiermee op de speech die wethouder Kajsa Ollongren (Economie en Haven) donderdagmiddag gaf op een bijeenkomst van het Amsterdamse Havenbedrijf. Ze vindt het 'onvermijdelijk' dat de Passenger Terminal Amsterdam, waar de cruiseboten aanmeren, vertrekt van de Piet Heinkade. "De binnenstad moet worden ontlast."

Kouwenhoven begrijpt er niets van. "Slechts twee procent van de bezoekers aan Amsterdam komt met een cruiseboot. De helft hiervan gaat met de bus de regio in. De verhuizing is gepresenteerd als oplossing voor de drukte, maar dat is het niet."

Open armen
Volgens de PTA-directeur brengen cruiseboten toeristen mee die de stad juist met open armen moet verwelkomen. "Sommige passagiers geven binnen een half uur duizenden euro's uit aan juwelen. Dit zijn niet de mensen die in portieken staan te plassen."

Kouwenhoven vreest dat een aantal rederijen niet meer naar Amsterdam komt als de terminal verhuist naar een plek buiten het centrum.

Door de Redactie  Het Parool  Foto:Marc Driessen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.