Advocaten Willem Holleeder verbaasd over boek zus Astrid

Gepubliceerd op 5 november 2016 om 13:56

De advocaten van Willem Holleeder hebben met verbazing gereageerd op de publicatie van het boek van Astrid Holleeder.

Naamloos2-959.png

Advocaten Sander Janssen en Robert Malewicz schrijven in een persverklaring op de website dat ze het opmerkelijk vinden dat Astrid Holleeder, de jongste zus van Willem Holleeder, met een boek komt terwijl ze bij de onderzoeksrechter weigert te getuigen. 

De zaak tegen Holleeder is voor een belangrijk deel gebouwd op belastende verklaringen die de zussen samen met zijn ex Sandra den Hartog over hem hebben afgelegd. De ondervragingen van de zussen zijn sinds de zomer in een impasse beland. 

Verschoningsrecht
Sonja beriep zich bij de eerste sessie door de nieuwe advocaten van haar broer - Sander Janssen en Robert Malewicz - vrijwel direct op haar verschoningsrecht. Haar raadsman liet toen weten dat ook zus Astrid geen antwoord zou geven.

Janssen en Malewicz halen ook uit naar de media die het verhaal publiceren, terwijl er volgens hen 'geen sprake is geweest van enige maat van wederhoor'. "De bereidheid om in deze lopende strafzaak de versie van één partij aan te nemen en weer te geven zonder kritische vragen te stellen en zonder te willen onderzoeken wat de andere kant van het verhaal is, blijkt opnieuw verbazingwekkend groot."

Het boek van Astrid Holleeder is zaterdag verschenen. Ze schetst daarin een beeld van een gezin dat dertig jaar lang wordt geterroriseerd, bedreigd en afgeperst door hun eigen zoon en broer. Het boek speelt zich af tussen 2012 en heden, en is doorspekt met flashbacks naar een verder verleden in de Jordaan, waar de familie woonde in de Egelantiersdwarsstraat.

Door de Redactie  Het Parool  Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.