Hoofd politiedienst beveiliging stapt op na kritisch rapport

Gepubliceerd op 16 november 2016 om 14:03

Het hoofd van de politiedienst Bewaken en Beveiligen (DBB) stapt op na een kritisch rapport over dit onderdeel van de Landelijke Eenheid Nationale Politie.

mediabox-263.jpg

De medewerkers van de DBB beveiligen leden van het Koninklijk Huis, politici en diplomaten.

Het is al langer onrustig in de Dienst Bewaken en Beveiligen, heeft de politievakbond NPB eerder naar buiten gebracht. Medewerkers klagen over een te hoge werkdruk, een verziekte werksfeer, gebrek aan vertrouwen in de leidinggevenden en misbruik van privileges zoals het privégebruik van dienstauto's door de leiding. 

Extern onderzoek

Om na te gaan wat er mis is, heeft een extern bureau onderzoek gedaan naar de gang van zaken binnen de dienst. De bevindingen zijn vanmiddag met de betrokkenen doorgesproken. Politiechef Van den Berg van de Landelijke Eenheid zegt dat het rapport laat zien dat er "veranderingen en hervormingen nodig zijn om de organisatie te worden die we willen zijn." 

Ze zegt waardering te hebben voor het hoofd van de dienst Bewaken en Beveiligen, maar dat er nu "andere accenten op het leiderschap" gelegd moeten worden. De opgestapte functionaris blijft actief betrokken bij de landelijke veiligheidstaken van de politie.   

Persoonsbescherming

Volgens de politie is de veiligheid van de personen die beschermd moeten worden, nooit in het geding geweest door de onrust binnen de dienst. Komende maanden moeten hervormingen de rust terugbrengen. 

De politie is onderverdeeld in tien regionale eenheden en een landelijke eenheid die zich bezighoudt met de bestrijding van georganiseerde zware misdaad en van regio-overschrijdende criminaliteit. 

Door de Redactie NOS: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.