Buk-fabrikant: conclusies Onderzoeksraad kloppen niet

De Russische wapenfabrikant Almaz-Antey zegt dat de conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) naar de ramp met de MH17 niet kloppen. De topman van het concern zei op een persconferentie in Moskou dat experimenten van het bedrijf de conclusies van de raad tegenspreken.

Lees meer »

Vier Satudarah-leden opgepakt voor moord Breda

In Noord-Brabant zijn vier leden van motorclub Satudarah opgepakt voor de moord op Rudi Schouten uit Breda. Schouten werd op 3 april op klaarlichte dag aangevallen met een bijl en een priem. Daarna werd hij neergeschoten bij een parkeerplaats in Breda.

Lees meer »

Den Haag kiest drie opvangplekken voor asielzoekers

De gemeente Den Haag wijst drie locaties aan voor de opvang van asielzoekers en statushouders, de vluchtelingen die een Nederlandse verblijfsvergunning hebben. De grootste groep asielzoekers komt in het leegstaande ministerie van Sociale Zaken in het Bezuidenhout.

Lees meer »

Minister Hennis-Plasschaert machtigste vrouw 2015

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie is volgens maandblad Opzij de meest invloedrijke vrouw van 2015. De 42-jarige politica (VVD) is de jongste winnaar ooit. ,,Haar humor en toegankelijkheid zijn haar geheime wapens'', zei Sybilla Dekker, juryvoorzitter en oud-minister van VROM.

Lees meer »