Tilburg voor rechter om dood baby in zwembad

De gemeente Tilburg staat vandaag, vijf jaar na dato, terecht voor het dodelijke ongeval in zwembad Reeshof. Twee geluidsboxen vielen er naar beneden. Het kostte een vijf maanden oude baby het leven, haar moeder raakte gewond. Waarom vindt deze rechtszaak plaats? Waar kan het toe leiden?

Lees meer »

Toch uitvaartverzekering voor ernstig zieke Bo (9)

Elk kind moet met de ouders kunnen worden meeverzekerd voor een uitvaart, ook al is het kind ernstig ziek. Dat uitgangspunt wil verzekeraar Ardanta in het vervolg hanteren. Ardanta lijkt daarmee een knieval te maken voor Bo, die leukemie heeft en aanvankelijk een uitvaartverzekering werd geweigerd.

Lees meer »

OM liet na doodrijder Zelhem te laten opnemen

Het Openbaar Ministerie had Rémon W. gedwongen kunnen laten opnemen in een kliniek, maar deed dat bewust niet. Een dag nadat alarm werd geslagen over zijn psychische toestand, sloeg W. op de vlucht en reed hij kleuter Lennart dood.

Lees meer »

'IS-hackers zijn Russen’

HAMBURG - De hackers die zich tot het zogenoemde cyberkalifaat van Islamitische Staat rekenen krijgen hun bevelen niet van IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi, maar werken eerder in opdracht van de Russische regering.

Lees meer »