Motoragent geeft vrouw klap in gezicht Capelle

Nella (34) uit Capelle aan den IJssel gaat aangifte doen van geweld door de politie omdat ze door een motoragent in haar gezicht is geslagen. Beelden daarvan circuleren sinds gistermiddag op het internet. ,,Ik snap niet dat ik zo behandeld ben", vertelt de vrouw.

Lees meer »

'Wijkagenten worden overbelast'

Wijkagenten kunnen hun werk niet goed doen. Uit een enquête van de Centrale Ondernemingsraad van de Nationale politie blijkt dat zij te veel worden ingezet op andere diensten, zoals tijdens uitgaansavonden of tijdens het verlenen van noodhulp.

Lees meer »

Specialisten tegen opnemen gesprek met patiënt

Veel medisch specialisten willen liever niet dat patiënten gesprekken met artsen opnemen. Uit een enquête van de Federatie Medisch Specialisten (FMS), in samenwerking met het radioprogramma De Ochtend, blijkt dat ruim 62 procent van de artsen die een verzoek van een patiënt heeft gekregen om het gesprek op te nemen, daar tegen is.

Lees meer »

'FNV hield asbestkennis onder de pet'

FNV Bondgenoten wist al langer dat fabrieksbakkers besmet konden worden met asbest die in ovens is verwerkt, maar heeft eraan meegewerkt die kennis onder de pet te houden. Dat stelt het tv-programma Zembla.

Lees meer »

Overtrad Van der Steur de ongeschreven regels van de politiek?

Ard van der Steur schreef in 2014 als VVD-Kamerlid mee aan een brief die naar de Tweede Kamer ging. Hij maakte dat zelf afgelopen maandag bekend. In waarschijnlijk het laatste debat in de Tweede Kamer over de Teevendeal staat vandaag één vraag centraal: heeft Van der Steur hiermee de ongeschreven regels van de politiek overtreden?

Lees meer »

Bonus voor terugnemen migrant

STRAATSBURG - Niet-Europese landen die meewerken aan het terugnemen van migranten die geen recht hebben op verblijf in Europa, kunnen financiële en andere voordelen tegemoetzien. Omgekeerd volgen bij tegenwerking strafmaatregelen.

Lees meer »

Neergeslagen makelaar zet door

GELDERMALSEN - De in Geldermalsen door de politie neergeslagen makelaar Saskia van Kessel en haar advocaat Esther Vroegh hebben de top van justitie gevraagd om een strafrechtelijk onderzoek naar het politieoptreden.

Lees meer »