Winkeliers: kom maar op met die 9,5 miljoen euro aan V&D-bonnen

Gepubliceerd op 24 december 2015 om 14:52

Winkeliers spelen handig in op klanten die onzeker zijn of hun V&D-tegoedbonnen nog wel iets waard zijn, nu de warenhuisketen uitstel van betaling heeft gekregen. Ze bieden klanten aan de bon bij hen in te leveren, in ruil voor korting.

ANP-VD-WINKEL_0-2.jpg

De Twentse ondernemer Henk Morsselt, eigenaar van drie modewinkels, belooft via Twitter 20 euro korting te geven voor mensen die hun V&D-bon bij hem komen verzilveren. 

In totaal zijn alle waardebonnen 9,5 miljoen euro waard, bevestigt een woordvoerder aan RTL Z. De V&D zelf accepteert de bonnen niet meer, nu ze uitstel van betaling heeft gekregen. De bonnen worden gezien als een schuld van het warenhuis aan hun klant en zolang het bedrijf in surseance zit mogen schuldeisers hun schulden niet opeisen. 

Kleine kans
De kans dat consumenten geld terugkrijgen voor hun tegoedbonnen is klein, zij staan achteraan de rij van schuldeisers, waarschuwt de Consumentenbond. 

Het warenhuis moest gisteren zelfs extra beveiliging inschakelen uit angst voor boze klanten. V&D vreesde dat klanten boos zouden worden op het moment dat ze er achter zouden komen dat ze geen artikelen meer kunnen ruilen en hun waardebonnen niet meer geaccepteerd zouden worden.  

Eigenaar Sun Capital trok gisteren de stekker uit het bedrijf, nadat de verkopen in november en december fors minder waren dan verwacht. De investeerder redde V&D afgelopen zomer nog van een faillissement met 47 miljoen euro, maar de financiële situatie is nu 'onhoudbaar' geworden, zegt het bedrijf. 

RTL Z/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.