Tesla roept 2.700 terreinwagens terug vanwege onveilige stoel

Gepubliceerd op 12 april 2016 om 15:28

Tesla, de veelgeprezen fabrikant van elektrische auto's, gaat 2.700 terreinwagens van het model X terugroepen voor reparatie.

Het Amerikaanse bedrijf besloot hiertoe nadat uit een serie tests was gebleken dat de stoelen op de achterste rij bij een ongeluk naar voren kunnen schieten. De tests zijn bedoeld om te voldoen aan de strenge eisen voor de Europese markt.

619ac263-1c78-48f1-889d-79566c5816b3-2.jpg

Pikant is dat de fabrikant Model X 'de veiligste, snelste en best uitgeruste SUV ooit' noemt.

'Model X is ontworpen met veiligheid als hoogste prioriteit', aldus de fabrikant over de auto. 'De door Tesla zelf gehouden crash-testen wijzen erop dat Model X de eerste SUV is die de hoogste veiligheidsscore in elke categorie zal behalen', zo valt te lezen op de Nederlandse website van Tesla.

De auto's die terug worden geroepen, zijn voor 26 maart verkocht in de Verenigde Staten. Het bedrijf adviseert eigenaren de derde rij stoelen voorlopig niet te gebruiken. Het probleem deed zich in de eerste vijftien tests niet voor. Pas bij de zestiende werd het ontdekt.

Tesla zegt geen meldingen te hebben gehad van klanten dat de stoel niet goed functioneert. Ongelukken hebben zich ook niet voorgedaan, aldus het bedrijf. De kosten van het terugroepen van de auto's worden betaald door de fabrikant van de stoelen, Futuris Group.

Model X werd vorig jaar gepresenteerd. Investeerders zeiden toen te hopen dat dit model de succesvolle en snelgroeiende autofabrikant eindelijk winstgevend zou gaan maken.

http://www.volkskrant.nl/economie/  Door: VK Foto: Reuters

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.