Wachtlijsten middelbare scholen hoofdstad blijven lang

Gepubliceerd op 24 mei 2016 om 09:37

De middelbare scholen in Amsterdam blijven te populair om alle leerlingen aan te nemen. Loten blijft nodig als er niets verandert, zegt de Nationale Onderwijsgids maandag.

Naamloos-844.png,,Op populaire scholen zoals Cygnus gymnasium, Spinoza Lyceum, Hyperion en Amsterdams Lyceum zijn bijna duizend plekken te weinig om alle leerlingen op hun eerste voorkeur te plaatsen", schrijft Het Parool.

Uit analyse in april dit jaar blijkt dat scholen 13 procent van de leerlingen niet op de plek van hun eerste keus kondeninschrijven. Het ging om in totaal 966 plaatsen. Dat is ongeveer hetzelfde als in 2015.

Minder plek

Bij de gymnasia waren 51 plekken te weinig voor leerlingen die daar hun eerste keus hadden liggen. Het Hyperion en het Amsterdams Lyceum hadden zelfs 154 plaatsen te weinig. Maar ook bij havo en vmbo hadden scholen minder plek dan vraag.

De reservelijsten, waar een kind op terecht kwam als die school hoger op de voorkeurslijst stond dan de school waar hij geplaatst is, zijn het langst bij de havo-afdelingen van het Spinoza Lyceum en het St. Nicolaas Lyceum.

Door Redactie: AD Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.