Creatieve vader maakt rolstoel voor verlamde baby

Gepubliceerd op 23 augustus 2016 om 10:07

De vader van de Canadese Evelyn Moor (1) heeft een rolstoel in elkaar geknutseld voor zijn zieke dochtertje.

Naamloos1-265.png

De baby raakte verlamd na een intensieve behandeling tegen kanker. Omdat Evelyn zo klein is, was er nog geen rolstoel voor haar te koop.

Toen Evelyn vier maanden oud was, werd er een kwaadaardige tumor bij haar geconstateerd. Na acht chemotherapiebehandelingen raakte de baby verlamd, ze kan alleen haar hoofd, nek en armen nog bewegen.

Ouders Kim en Brad voelden zich machteloos. Door de verlamming zal hun dochtertje nooit kunnen kruipen, laat staan lopen. Er moest dus een rolstoel komen, Evelyn was drie maanden na de behandeling namelijk aan de betere hand. Maar het kleine meisje paste nog niet een reguliere rolstoel.

KNUTSELEN

Gelukkig kwam Evelyns creatieve vader Brad met een oplossing uit de bus. Van een snijplank, een babystoel en een paar wielen die hij online kocht, knutselde hij in twee dagen tijd een rolstoel in elkaar. Bij elkaar kostte de stoel 100 dollar, omgerekend 88 euro.

Volgens Evelyns oncoloog is het meisje heel gelukkig. „Zoals elk ander kind kan ze zich vrij bewegen en alles ontdekken. Ze is zelfs sneller dan haar leeftijdsgenoten", zegt hij lachend tegen ABC News. Volgens Kim en Brad is haar ware persoonlijkheid naar boven gekomen sinds ze in de rolstoel zit. „Ze kent geen angst", zegt moeder Kim. „Ze rolt graag van hoge heuvels af met haar handen in de lucht."

Door Redactie Metro: Foto:  Colourbox

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.