Toch schadevergoeding voor longartsen ziekenhuis Spijkenisse

Gepubliceerd op 5 september 2016 om 14:41

Twee longartsen van het failliete Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse hebben alsnog recht op een schadevergoeding. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam besloten, meldt RTV Rijnmond.

Naamloos-2801.png

Het ziekenhuis ging in 2013 failliet. De twee artsen kregen een tijdelijk contract bij de opvolger, het Spijkenisse MC, dat tot 1 januari 2015 liep.

Hun praktijk werd voortgezet door collega's die werkten onder de vlag van andere ziekenhuizen in de regio, zoals het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel Bethesda Ziekenhuis. Volgens de rechtbank profiteerden de ziekenhuizen en de andere longartsen van het werk dat de Spijkenisser artsen eerder hadden verricht.

Goodwill

Hoeveel geld de artsen nog te goed hebben van hun opvolgers en de vier ziekenhuizen, moet nog worden vastgesteld. In de rechtszaak kwam naar voren dat de goodwill van hun praktijk een waarde van 300.000 euro vertegenwoordigde.

De ziekenhuizen hebben aangegeven in beroep te gaan tegen de uitspraak. De zaak kan grote gevolgen hebben. Tientallen artsen verloren door het faillissement hun baan en praktijk. Ook verloren zij de door hen opgebouwde of betaalde goodwill.

Door: Redactie NOS: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.