Arnhem houdt noodplan werkvoorziening achter hand

Gepubliceerd op 5 oktober 2016 om 09:22

Het stadsbestuur van Arnhem houdt zich het recht voor om bij mislukking van de overname van Presikhaaf Bedrijven door GoedWerkt een alternatief achter de hand te houden.

Naamloos-3500.pngDit 'terugvalscenario' is de afgelopen weken bedacht in 'overleg met experts', zo schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Het voorziet in de oprichting van een eigen 'Werkbedrijf Arnhem BV' dat zich richt op 'duurzame werkgelegenheid voor Arnhemmers met een verminderd arbeidsvermogen.'

Riskant
Het college acht een snelle en volledige overname van de werkvoorziening door GoedWerkt te riskant. 'Het bedrijfsmodel is nog niet beproefd', aldus het stadsbestuur. Arnhem is voor meer dan de helft van de werknemers van Presikhaaf Bedrijven verantwoordelijk. In de werkvoorziening nemen in totaal 10 gemeenten in de regio Arnhem deel. Vanuit diverse gemeenteraden komt het geluid, dat de overname nog geen gelopen race is.

Rooskleurig
GoedWerkt claimt, dat overname ertoe kan leiden dat de gemeenten van 2017 tot en met 2021 bij elkaar 30 miljoen kunnen besparen op het werk aan arbeidsgehandicapten. De fractievoorzitters van D66 in de raden van Arnhem, Rheden en Lingewaard vinden dat GoedWerkt de zaken te 'rooskleurig' voorstelt. Ze kondigen kritisch onderzoek aan. Ook zij achten nadenken over een alternatief voor GoedWerkt noodzakelijk.

Door de Redactie AD: Foto: Presikhaaf Bedrijven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.