Tweede leven stadscamping lastiger dan gedacht

Gepubliceerd op 19 oktober 2016 om 15:04

De nieuwe eigenaar van de geteisterde stadscamping Martin Veldhuizen zag de koop als een uitdaging, maar zijn optimisme is nu al aanzienlijk gedaald.

Naamloos-3705-289-59.png

Amsterdammer Veldhuizen (53) heropende het stilgevallen recreatiebedrijf in juni met de ambitie om een frisse wind over het verwaarloosde grasveld van de camping te laten waaien. Toen hij voorafgaand aan de transactie onder ogen kreeg wat anderhalf jaar eerder aan omzet was gedraaid, zag de ondernemer goede kansen: ,,Ik heb altijd al een eigen camping gewild. Toen dit op mijn pad kwam in combinatie met de omzetcijfers en de prijs dacht ik: dat risico durf ik wel aan."

De stadscamping aan de Barchman Wuytierslaan heeft een roerig verleden. De vorige eigenares Petra Ietswaart gooide vorig jaar aan het einde van de zomer na acht bewogen jaren de accommodatie dicht. Nadat een campingbewoonster een pistool op zich gericht kreeg, na vele ruzies met de bungalowbewoners van het naast gelegen Midland Parc en de komst van een grote groep Irish Travellers die de camping als uitvalbasis gebruikte voor malafide praktijken, was ook voor burgemeester Lucas Bolsius de maat vol. De 35 permanente bewoners van de camping moesten weg. Dat sloeg de zakelijke bodem weg onder het bedrijf. Een pleidooi van de SP-fractie voor het belang van een camping mocht niet baten.

Akelige verhalen
Veldhuizen mag zich nu vier maanden eigenaar van de camping noemen en is zeven weken open voor bezoekers, maar het valt hem nu al vies tegen. ,,Met de inkomsten die we nu maken kan ik net het gas, water en licht betalen. Ze hebben het me bij de verkoop beter voorgedaan. Achteraf hoorde ik pas de akelige verhalen over de camping. Dat helpt natuurlijk ook niet. Door wat er met de vorige eigenaar gebeurd is, is de gemeente streng. Geen logiesplekken, dus geen vaste inkomsten of fulltime beheerder. Dat maakt het nog lastiger. Ik blijf optimistisch, want het kan heel mooi worden, maar er moet iets veranderen. Ik zoek naar oplossingen."

Gemeentewoordvoerder Lisanne Roossien: ,,De gemeente ziet graag dat de camping een nieuwe toekomst krijgt. Maar een belangrijke juridische basis is dat er niet permanent gewoond mag worden, vanwege de situaties die zich in het verleden hebben voorgedaan blijven we hier streng op handhaven."

Vaste inkomsten
Rossien hoopt van de camping een mooie, levendige plek te maken voor 150 tenten, caravans, campers en logiesplekken. ,,Ik moet vaste inkomsten hebben, want alleen met de camping ga ik het niet redden. Dat zou kunnen met logiesplekken, maar dat mag van de gemeente niet. De locatie van deze camping is fantastisch. Het is dan zonde om er niets mee te doen, maar het is nu een bende.  Ik ben optimistisch, maar er moet wel iets veranderen."

Door de Redactie AD: Foto: Saskia Berdenis van Berlekom

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.