VVD-wethouder in de fout bij Rode Kruis Bodegraven

Gepubliceerd op 27 oktober 2016 om 15:16

Jan-Christiaan Goudbeek blijkt betrokken bij boekhoudfraude bij het Rode Kruis. De oud-wethouder was daar lange tijd penningmeester.

download-8low1-155.png

Bij oud-wethouder Jan-Christiaan Goudbeek van de voormalige gemeente Bodegraven stapelen de financiële problemen zich op. Hij blijkt betrokken bij een boekhoudfraude bij de lokale afdeling van het Rode Kruis, er is beslag gelegd op zijn woning aan de Oranjelaan en devoormalig VVD-bestuurder krijgt geen wachtgeld meer.

Het Rode Kruis bevestigde eerder deze week dat er 'onvolkomenheden' aangetroffen zijn in de boekhouding van de Bodegraafse afdeling. Woordvoerder Belinda van der Gaag wil niet ingaan op details, maar stelt dat 'goede afspraken zijn gemaakt om deze te corrigeren'.

Klerezooi
De boekhouding was 'een grote klerezooi', zeggen betrokkenen. ,,Het loopt tot wel zeven jaar terug. De penningmeester diende nooit jaarrekeningen in, maar dat is bij de landelijke afdeling van het Rode Kruis niet opgevallen. Het kwam pas aan het licht toen een nieuw computersysteem werd ingevoerd.'' Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat Goudbeek op 1 januari 2010 aantrad als penningmeester.

Om hoeveel geld de fraude gaat, is niet helemaal duidelijk. Een ingewijde houdt het op een bedrag van 20.000 tot 30.000 euro. Er zou met Goudbeek een terugbetalingsregeling zijn getroffen. Dat het landelijke Rode Kruis niets wil toelichten over de zaak, zou daar ook mee te maken hebben. ,,Anders krijg je nooit je geld meer terug. Helaas kan een rotte appel het voor heel veel mensen verzieken."

Door de Redactie AD: Foto: Ricardo Smit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.