Modern verzorgingshuis voor 'zware gevallen' op plek Rijnzate

Gepubliceerd op 27 oktober 2016 om 15:21

Zorginstelling ActiVite wil nog voor de zomer van 2018 het nieuwe zorgcomplex Nieuw Rijnzate openen. Dit komt op de plek van het onlangs gesloopte seniorencomplex Rijnzate aan de Magnoliastraat, aan de rand van het Bospark.

download-8low1-157.png

Het moderne zorgcentrum zal straks vooral bedoeld zijn voor ouderen met de zwaarste fysieke en/of geestelijke klachten, zegt Kaj Boot van ActiVite. Medio vorig jaar opende ActiVite in de Alphense nieuwbouwwijk Kerk en Zanen het gloednieuwe complex Rietveld.

Daar wonen, in groepen, ongeveer 150 ouderen met dementie. Destijds verhuisde al een deel van de bewoners van zorgcentrum Sint Joseph aan de Hoflaan naar Rietveld. Directeur Pieter de Jong van ActiVite kondigde aan dat Sint Joseph uiterlijk in 2018 zou sluiten. Dat blijkt nu eerder te worden: in maart en eventueel april 2017 verhuizen de laatste bewoners van Sint Joseph naar een nieuwe plek. Dat kan ook Noorderbrink (Alphen-Noord) of Zuidervaart (Kerk en Zanen) zijn, of zelfs Hussonhoek in Woubrugge. Boot kan nog niet zeggen wie waarheen gaat. ,,Dat hangt ook van de zorgindicatie die mensen hebben.''

Sint Joseph is eigenaar van corporatie WonenCentraal. Die gaat waarschijnlijk ook kleinschalige woonruimten voor alleenstaanden, studenten en statushouders maken in het complex. Veel kamers hebben nu al een eigen douche, toilet en kookunit.

Door de Redactie AD: Foto: Peter Franken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.