Belgen beëindigen carrière Zlatan Ibrahimovic bij Zweden

Gepubliceerd op 23 juni 2016 om 14:52

De Belgische voetbalploeg heeft woensdag een einde gemaakt aan de interlandcarrière van Zlatan Ibrahimovic. De 'Rode Duivels' versloegen Zweden in de laatste groepswedstrijd op het EK met 1-0, waardoor Ibrahimovic en zijn ploeggenoten naar huis moeten.

Het betekende een roemloos einde voor de Zweedse topschutter aller tijden, die na 116 interlands en 62 doelpunten afscheid neemt van de nationale ploeg.

België dankte de tweede zege op het EK aan een treffer van Radja Nainggolan in de slotfase. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots eindigde daardoor als tweede in groep E en treft in de achtste finale Hongarije. Op papier ligt de weg naar de halve finales open voor de 'Rode Duivels', aangezien bijna alle toplanden in de andere kant van het schema zitten.

Het tempo lag moordend hoog in het snikhete voetbalstadion Allianz Riviera van Nice, waar het spel op en neer golfde. Marcus Berg kreeg al in de vijfde minuut een open kans om de score te openen, toen de bal plotseling voor zijn voeten belandde. De oud-speler van FC Groningen en PSV koos echter geen hoek, maar schoot recht op keeper Thibaut Courtois.

Opvallend genoeg betekende dat pas het eerste schot op doel bij dit EK van Zweden, dat in de voorgaande duels met Ierland (1-1) en Italië (0-1) amper gevaar had gesticht. De enige treffer was nota bene een eigen doelpunt van een Ierse verdediger. De geel-blauwe brigade van bondscoach Erik Hamrén had ook tegen België veel moeite om Ibrahimovic in stelling te brengen. De 34-jarige spits scoorde in de tweede helft wel met een acrobatische halve omhaal, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

 

De Belgen konden in Nice opnieuw niet aantonen waarom ze tot de favorieten voor de eindzege worden gerekend. Het elftal van Wilmots is vooral gevaarlijk in de omschakeling, het spel maken gaat de 'Rode Duivels' tot nu toe een stuk moeilijker af. België won wel van Zweden, dankzij een knal in de slotfase van Nainggolan die via de kont van Erkan Zengin langs doelman Andreas Isaksson vloog.

Door Redactie AD Foto:  BELGA

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.