Milik voelt geen druk

Gepubliceerd op 30 juni 2016 om 12:11

Arek Milik leeft rustig toe naar het duel met Portugal donderdag in de kwartfinale van het EK in Frankrijk. De Ajacied laat zich niet afleiden door kritiek.

Naamloos2-128.png

Milik, die in de groepsfase één doelpunt maakte en een assist leverde, miste zaterdag in de achtste finale tegen Zwitserland twee grote kansen. "Ik blijf kalm. Ik weet dat ik kan scoren. Het maakt me niet uit wat er op internet gezegd wordt. Ik doe gewoon mijn best op het veld en voer de tactiek van de coach uit. De volgende wedstrijd is een nieuw hoofdstuk."

Geen extra druk
Polen overleefde op het EK voor het eerst de groepsfase en kan zich nu plaatsen voor de laatste vier. Ook dat levert geen extra spanning op, aldus Milik. "We voelen geen extra druk. We willen elke wedstrijd ons best doen en dat zal donderdag ook zo zijn."

Milik vormt donderdag normaal gesproken weer de Poolse aanval met vedette Robert Lewandowski, die op het EK nog niet wist te scoren. De Poolse bondscoach Adam Nawalka wilde woensdag echter nog niks zeggen over zijn opstelling. "De ploeg is klaar voor morgen. We beslissen op de dag voor de wedstrijd over de opstelling, maar vertellen dat als eerste tegen de spelers."

Tevreden over Lewandowski
Nawalka herhaalde dat hij tevreden is over zijn aanvoerder Lewandowski, ondanks het gebrek aan doelpunten. "Hij is de beste nummer 9 van de wereld. Hij is zeer belangrijk voor onze ploeg. Hij is in goede vorm. Laten we hopen dat hij donderdag weer belangrijk voor ons kan zijn."

Door redactie Telegraaf: Foto: HOLLANDSE HOOGTE

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.