Wilmots laconiek over uitstapjes

Gepubliceerd op 30 juni 2016 om 12:16

BORDEAUX - De route naar de EK-finale ligt open voor de Belgen met Wales als tegenstander in de kwartfinale en de winnaar van Polen-Portugal als opponent in de eventuele halve finale.

Naamloos2-130.png

Met zo'n schitterend perspectief zou je denken dat in het Belgische kamp iedereen alles opzij zet tot na de EK-finale van 10 juli, maar daar is geen sprake van.

Nadat eerder al duidelijk werd dat Radja Nainggolan ook in het spelershotel het roken niet kan laten, liet bondscoach Marc Wilmots opmerkelijk genoeg deze week het transfergeweld het Belgische kamp binnenkomen.

Michy Batshuayi
Op de vrije dinsdagmiddag lokte Chelsea, dat 40 miljoen euro betaalt voor Michy Batshuayi, de spits van Olympique Marseille naar een ziekenhuis in Bordeaux voor een medische keuring, terwijl Club Brugge-speler Thomas Meunier zelfs naar Parijs reisde voor onderhandelingen met Paris Saint-Germain.

Een opmerkelijke aanloop naar de kwartfinale tegen Wales, die over twee dagen al op het programma staat, maar Wilmots zag dat heel anders. ,,Moeten we niet blij zijn, dat spelers worden beloond voor het goede werken? De spelers hadden een vrije middag en dan zijn er twee bij me gekomen en die hebben gevraagd of ze iets mochten regelen voor een transfer. Nu dat is gebeurd, zijn ze vrij in hun hoofd en anders zouden ze uren aan de telefoon hangen. Doordat ze dit hebben kunnen doen, kunnen ze zich de komende dagen volledig concentreren op de wedstrijd.”

Dries Mertens
Dries Mertens reageerde laconiek op de aparte invulling, die zijn ploeggenoten hadden gegeven aan het begrip vrije middag. ,,De jongens willen de transfers zo snel mogelijk afronden, anders zitten ze er maar mee in hun hoofd en na het toernooi willen ze direct op vakantie.”

Door redactie Telegraaf: Foto: EPA

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.