'Formule 1 niet belangrijk genoeg voor open net'

Gepubliceerd op 20 juli 2016 om 08:02

Het Formule 1-succes van Max Verstappen is geen reden om de sport voortaan op het open net uit te laten zenden. Dat vindt althans staatssecretaris Sander Dekker.

'Formule 1 niet belangrijk genoeg voor open net'

Dekker reageerde daarmee op Kamervragen van de SP en PvdA. Na het succes van Max Verstappen in de Formule 1 stelden zij kritische vragen over het feit dat de Formule 1-races niet live, maar slechts in korte samenvatting op de publieke omroep te zien zijn.

De staatssecretaris vindt de Formule 1 echter niet van een dusdanig maatschappelijk belang dat de sport verplicht op het open net te zien zou moeten zijn, zo antwoordde hij.

Belang

„Ik ben het met de leden van de SP en de PvdA eens dat grote sportevenementen toegankelijk moeten zijn via een open net, mits zij van aanzienlijk belang voor de Nederlandse samenleving zijn”, aldus Dekker. „Op dit moment is de Formule 1 dat niet.”

Dekker stelt bovendien dat door een beter digitaal aanbod beter dan vroeger kan worden gewaarborgd dat Nederlanders toegang tot de verslaggeving van sportevenementen als de Formule 1 hebben.

In Nederland kunnen klanten van Ziggo momenteel gratis alle races live volgen op Ziggo Sport; klanten van een andere televisie-aanbieder zijn voor de Formule 1 aangewezen op betaalzender Ziggo Sport Totaal.

Door Redactie Metro: Foto: Metro

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.