Volleybalsters winnen op overtuigende wijze van Italië

Gepubliceerd op 11 augustus 2016 om 11:06

De Nederlandse volleybalsters hebben woensdag het derde groepsduel op de Olympische Spelen winnend afgesloten. De ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti zette op overtuigende wijze Italië opzij: 3-0 (25-21, 25-20 en 25-20).

Naamloos-2349.png

Het duel in Rio de Janeiro nam bijna anderhalf uur in beslag.

Door de ruime zege komt Oranje op zes punten uit drie wedstrijden en bezet het daarmee voorlopig de derde plaats in groep B. Servië en China hebben eveneens zes punten, maar de Servische vrouwen komen later op de avond nog in actie tegen wereldkampioen Verenigde Staten, dat vijf punten bij elkaar heeft gesprokkeld.

Italië en Puerto Rico zijn nog puntloos. De nummers één tot en met vier plaatsen zich voor de kwartfinales. Nederland is daar al zeker van. Oranje verloor maandag nipt van Amerika (3-2) en won zaterdag knap met dezelfde cijfers van China.

Oranje toonde zich ook tegen Italië, het geboorteland van Guidetti, zeer gretig. Nederland had de partij constant onder controle en maakte zowel in verdedigend als aanvallend opzicht weinig fouten.

Anne Buijs (18 punten) en Lonneke Slöetjes (13 punten) waren amper af te stoppen. Aanvoerster Maret Balkestein-Grothues ontbrak nog. Ze liep in de wedstrijd tegen Amerika een enkelblessure op. Balkestein-Grothues is vrijdag waarschijnlijk wel weer van de partij als Oranje het opneemt tegen Puerto Rico.

Door: NU.nl / ANP / Sport Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.