Dafne Schippers valt buiten prijzen op 100 meter in Rio

Gepubliceerd op 14 augustus 2016 om 09:44

Dafne Schippers heeft zaterdagavond bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro geen medaille gewonnen op de 100 meter. De Nederlandse atlete zette in de finale een tijd neer van 10,90 seconden en eindigde daarmee als vijfde. Schippers had vorig jaar bij de wereldkampioenschappen nog zilver behaald.

Naamloos-2433.png

Schippers voerde een fysiek probleem op als reden voor haar mindere optreden in de finale van de 100 meter bij de Spelen in Rio. De Utrechtse sprintster wilde in het Olympisch Stadion niet ingaan op de aard van de kwaal. ,,Ik ga er verder niet op in. Dat heeft geen zin. Ik was vandaag voor het eerst een beetje pijnvrij. Dat was het'', zei ze na haar ietwat tegenvallende vijfde plaats in 10,90.

,,Ik was ontspannen, maar baalde wel dat ik in baan negen moest lopen. Ik kon niet zien hoe ik lag in de race en dat is ook zeker bepalend geweest. Ik kon gewoon niet mee in de strijd daardoor.''

Ze meldde er verder bij dat ze geen excuus zocht - waarom ze er dan zelf over was begonnen werd niet duidelijk: Schippers was binnen anderhalve minuut weer verdwenen uit de mixed zone. 

Het goud in het Olympisch Stadion ging naar de Jamaicaanse Elaine Thompson in 10,71. De Amerikaanse Tori Bowie eindigde in 10,83 als tweede. Tweevoudig olympisch kampioene Shelly-Ann Fraser-Pryce uit Jamaica slaagde er niet in voor de derde keer de titel op het koninginnennummer te veroveren. Ze finishte als derde in 10,86.

Schippers had de pech dat ze in baan negen moest lopen, de buitenste baan. Ze had daarmee geen goed zicht op haar concurrentes. De start van de Utrechtse was al niet fabuleus, maar het leek haar vooral aan een echte versnelling op de laatste meters te ontbreken. Ze liep dezelfde tijd als in de halve finales. De 10,90 was boven haar beste tijd van dit seizoen (10,83).

Door Redactie AD Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.