Feyenoord nog foutloos na zege op ADO

Gepubliceerd op 11 september 2016 om 22:15

Feyenoord is ook na zondag nog ongeslagen in de eredivisie. De Rotterdammers tilden het puntentotaal met een zege op nummer drie ADO Den Haag naar vijftien uit vijf.

Naamloos-3128.pngDe koploper leek na een sterke eerste helft een gemakkelijke middag tegemoet te gaan, maar het publiek in De Kuip zat in de slotfase toch met samengeknepen billen op de tribune. Gelukkig voor Het Legioen was het Feyenoord en niet ADO dat in de hectische slotfase nog trefzeker was: 3-1.

Feyenoord gaat volgende week als koploper van de eredivisie naar Eindhoven voor de confrontatie met landskampioen PSV. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst verdedigt over een week in het Philips Stadion een voorsprong van twee punten op PSV.

 Niemand sparen

Tussendoor neemt de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst het in de Europa League op tegen Manchester United. Ondanks twee krakers in het vooruitzicht, wilde Van Bronckhorst niemand sparen tegen ADO. Hij hield alleen Terence Kongolo, net terug van een knieblessure, aan de kant. Jan-Arie van der Heijden vormde daarom het centrale verdedigingsduo met Eric Botteghin.

De club uit Den Haag, met tien punten uit de eerste vier duels sterk begonnen aan het seizoen, trad in De Kuip aan zonder de geblesseerde Ruben Schaken. Trainer Zeljko Petrovic hield de zieke topschutter Mike Havenaar op de bank. Met twee snelle spitsen, Gervane Kastaneer en Sheraldo Becker, hoopte hij het trage centrum van Feyenoord te verrassen.

Twee snelle goals

Feyenoord had zich echter prima ingesteld op het strijdplan van ADO en kwam in de eerste helft eigenlijk niet in de problemen. Ondanks het overwicht slaagde Feyenoord er pas in de 33e minuut in om het net te vinden. Good old Dirk Kuyt zag Ernestas Setkus een eerste poging nog keren, maar zijn tweede inzet was de op de grond liggende ADO-goalie te machtig. Met de wreef van de voet schoot Kuyt van dichtbij raak.

Twee minuten later kon de Rotterdamse aanhang opnieuw juichen. Jens Toornstra dolde een tegenstander met een panna en zette Nicolai Jörgensen met een prachtige steekpass vervolgens alleen voor Setkus. De Deen stond millimeters buitenspel, maar mocht door van Serdar Gözübüyük en schoot gedecideerd raak.

Niet op scherp

Met Havenaar het laatste half uur in de spits probeerde ADO Den Haag met de vertrouwde speelwijze terug in de wedstrijd te komen. Met weinig succes. Een bal van Kuyt op de lat was lange tijd eigenlijk het enige serieuze wapenfeit in de tweede helft van beide teams. Een schotje van Steven Berghuis miste later overtuiging en ook Jörgensen was niet doortastend genoeg met een intikker. Wilfried Kanon had namens ADO het vizier eveneens niet op scherp staan. De verdediger kon voor leeg doel inschieten, maar mikte over.

Ludcinio Marengo

Toch werd het in de slotfase nog spannend. ADO kwam in de 86e minuut via Ludcinio Marengo op 2-1. Feyenoord-doelman Brad Jones kon in eerste instantie nog 'per ongeluk' redding brengen op een kopbal van dichtbij, maar de rebound met rechts was de Australier te machtig.

In de laatste minuut tekende Karim El Ahmadi voor de bevrijdende 3-1. De Marokkaanse middenvelder profiteerde van de grote gaten op het veld en was trefzeker na een counter. 

Door redactie Telegraaf/ Telesport: Foto: Hollandse Hoogte  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.