Pruiken en knuffels in Kuip

Gepubliceerd op 11 september 2016 om 22:32

Het uitvak in De Kuip zat zondag vol met ADO Den Haag-supporters met gele en groene pruiken.

Naamloos-3130.pngDe fans uit de hofstad waren verkleed als 'Jan-Pipo de Clown' afgereisd naar Rotterdam voor het competitieduel met Feyenoord.

Het was een ludieke verwijzing naar Zeljko Petrovic. De ADO-trainer zei aan het begin van het seizoen in een interview: "Denk jij dat ik Jan-Pipo de Clown ben?"

De Serviër sprak de woorden na een vraag over de interesse in Ajax-aanvaller Sheraldo Becker. "Ik heb hem beloofd dat hij komt. Hij heeft andere clubs afgezegd. Het zou verschrikkelijk zijn als hij niet komt. Denk jij dat ik Jan-Pipo de Clown ben?", aldus Petrovic, die Becker uiteindelijk ook daadwerkelijk naar Den Haag zag komen.

"Als het moet, betaal ik Becker zelf. Twee, drie, vier ton. Het maakt mij niets uit. Het gaat mij niet om geld. Het gaat mij om menselijke principes. Wij hebben nog 32 wedstrijden te spelen. Ik weet dat wij nog spelers nodig hebben. Het draait niet om mij. Het draait om ADO Den Haag."

Knuffels

In de twaalfde minuut lieten de ADO Den Haag-fans zich opnieuw van hun beste kant zien. De aanhang gooide massaal knuffelberen vanaf de tweede naar de eerste ring. Dit om de zieke kinderen die aanwezig waren in De Kuip een hart onder de riem te steken. Ook vele Feyenoord-fans hadden knuffels meegenomen naar het stadion. Het gebaar werd met luid applaus gewaardeerd door de overige supporters.

Feyenoord had honderden kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis uitgenodigd voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Elf van hen mochten met de Rotterdamse spelers het veld oplopen. De zieke kinderen die niet naar het stadion konden komen, volgden de wedstrijd op televisie vanuit het ziekenhuis.

Door redactie Telegraaf/ Telesport: Foto: Hollandse Hoogte

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.