Feyenoord blijft zonder puntenverlies na zege in topper tegen PSV

Gepubliceerd op 19 september 2016 om 10:44

Feyenoord heeft zondag de Eredivisietopper in het Philips Stadion tegen PSV met 1-0 gewonnen en blijft daardoor ook na zes duels zonder puntenverlies de ranglijst aanvoeren.

Eric Botteghin kroonde zich tot matchwinner door in de 82e minuut uit een hoekschop voor de enige treffer van de wedstrijd te zorgen.

Feyenoord gaat met achttien punten uit zes duels riant aan kop en heeft nu vijf punten voorsprong op naaste achtervolgers PSV en AZ, dat zondag PEC in Zwolle met 2-0 opzij zette.

Ajax kan later op zondag eveneens op vijf punten komen van Feyenoord. De Amsterdammers moeten dan wel drie punten overhouden aan het uitduel met Heracles Almelo.

Zelfvertrouwen

Met vijf competitiezeges plus de stunt tegen Manchester United (1-0) in de benen kwam Feyenoord zondag blakend van zelfvertrouwen naar Eindhoven. Voor trainer Giovanni van Bronckhorst was er daarom geen reden om zijn ploeg of tactiek te veranderen.

Op jacht naar de koppositie in de Eredivisie nam PSV vanaf de aftrap het initiatief en kreeg de beste mogelijkheden.

Luciano Narsingh was net als eerder in de week in de Champions League tegen Atletico Madrid de gevaarlijkste PSV-aanvaller. De pogingen van de Eindhovenaren misten echter scherpte en doelman Brad Jones wist de Rotterdammers een paar keer uitstekend op de been te houden.

Feyenoord werd voor rust slechts één keer echt gevaarlijk. Aanvoerder Dirk Kuijt stuurde spits Nicolai Jörgensen met een steekpass alleen op het PSV-doel af. Uitgerekend linksback Jetro Willems, die regelmatig bekritiseerd wordt om zijn gebrek aan verdedigende capaciteiten, greep in en wist een treffer van de Deen te voorkomen.

Lef

In de tweede helft werd Feyenoord-keeper Jones weer flink op de proef gesteld maar ook de bezoekers toonden meer lef. Kuijt was dicht bij een treffer maar zijn kopbal werd door PSV-middenvelder Andres Guardado van de lijn gehaald.

PSV-coach Phillip Cocu probeerde het laatste half uur de winst af te dwingen met de jongelingen Steven Bergwijn (in plaats van Narsingh) en Bart Ramselaar (voor Guardado), maar zijn plan slaagde niet. Santiago Arias en Gaston Pereiro waren nog dicht bij de openingstreffer maar die viel aan de andere kant. De Braziliaan Botteghin werd in het strafschopgebied slecht gedekt bij een hoekschop en kon scoren.

PSV ging nog op jacht naar de gelijkmaker maar de uitblinkende doelman Jones zorgde ervoor dat Feyenoord nog steeds het maximale resultaat heeft na zes speelronden.

Door de Redactie NuSport:  Foto: ProShots