Matchwinner Promes: "Het is lekker dat ik er twee maak"

Gepubliceerd op 8 oktober 2016 om 10:44

In zijn voorgaande veertien interlands voor Oranje speelde hij weinig klaar, maar vrijdag liet Quincy Promes tegen Wit-Rusland (4-1 winst) zien waarom hij wekelijks uitblinkt in de Russische competitie.

Naamloos-3556.png

De aanvaller van Spartak Moskou was in De Kuip goed voor de eerste twee goals en had ook een groot aandeel in de derde Nederlandse treffer.

"De punten zijn nu belangrijk in deze kwalificatiereeks. We hadden deze zege nodig om vertrouwen te tanken. Het was belangrijk om te winnen en dat hebben we gedaan", aldus Promes na afloop bij de NOS. "Dat ik dit ook nodig had? Ja, het is lekker dat ik er ook twee maak. Zeker omdat het veel besproken is dat ik het net niet vind bij Oranje. Maar vandaag wel en daar ben ik blij mee. Belangrijker is echter dat we drie punten hebben gepakt en vertrouwen hebben getankt."

Bij de 1-0 van Promes ging de bal door de benen van maar liefst drie tegenstanders. Zijn tweede treffer was een vlammend schot vanaf de rand van het penaltygebied na een afgeslagen corner. "Bij de 1-0 moet je ook een beetje geluk hebben. Wat betreft het tweede doelpunt: daar moet je niet bij nadenken. Die moet je gewoon op je gevoel nemen en hij ging er goed in", besloot Promes.

Door de Redactie FC Up Date Foto: FC UpDate 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.