Feyenoord terug op de plaats waar de ellende begon

Gepubliceerd op 16 oktober 2016 om 11:01

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Feyenoord probeert in Nijmegen ten koste van NEC de perfecte status te behouden.

thumb-36.jpg

• Met negen punten uit acht wedstrijden stond NEC na acht speelrondes op de elfde plaats. De equipe van coach Peter Hyballa won van SC Heerenveen en Roda JC. Feyenoord liet in de eerste acht speelrondes nog geen enkele steek vallen.

• NEC trad in Eredivisie-verband 39 keer eerder op als gastheer van Feyenoord. Elf keer boekten de Nijmegenaren een zege, zesmaal rolde er een gelijkspel uit de bus en 22 keer ging Feyenoord met drie punten aan de haal.

• Afgelopen seizoen vond dit duel vlak voor de winterstop plaats. Feyenoord ging destijds met 3-1 onderuit. Later bleek deze wedstrijd het begin van een zwarte serie, waarin de Rotterdammers negen keer achtereen verstoken bleven van een overwinning.

• Feyenoords pikstart is bepaald geen unicum in de zestigjarige Eredivisie-historie. PSV morste tijdens de jaargang 1987/88 pas in de achttiende speelronde voor het eerst punten, tegen FC Twente (2-2). Tweede op deze lijst staat het Ajax van het seizoen 1995/96 met twaalf overwinningen vanaf de competitiestart.

• Met 23 goals was Feyenoord na acht speelrondes de meest productieve ploeg in de Eredivisie. De laatste keer dat de Rotterdammers in dit stadium van de competitie nog vaker hadden gescoord was in het seizoen 2004/05, toen het aantal doelpunten 24 bedroeg.

• Brad Jones is deze jaargang in topvorm. De keeper van Feyenoord, die afgelopen seizoen actief was voor NEC, keerde 28 van de dertig schoten op zijn doel. Met een score van 93 heeft hij het hoogste reddingpercentage van alle keepers in de Eredivisie.

• NEC en Feyenoord hebben dit seizoen weinig overeenkomsten. Na lang speuren hebben we er toch één gevonden. Als enige clubs in de Eredivisie kregen deze teams nog geen tegentreffer uit een standaardsituatie.

• In de vorige twee wedstrijden, tegen Willem II (0-0) en Roda JC (0-1), hield NEC de nul. De laatste keer dat de formatie uit Nijmegen drie clean sheets op rij noteerde was injanuari van dit jaar.

Door de Redactie VI: Foto: VI 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.