Ik verheug me nu al op zondag

Gepubliceerd op 17 oktober 2016 om 14:03

AD-columnist Willem van Hanegem denkt dat Feyenoord beter zal moeten spelen als het een serieuze gooi naar het kampioenschap wil doen. Van Hanegem kijkt uit naar dé wedstrijd van zondag: Feyenoord-Ajax.

Naamloos-3705-282.png

Feyenoord won, in blessuretijd, en naast me op de bank werd heel hard geschreeuwd.

Dat was Alies. Mijn dochter, een echte fan. Die zat de hele wedstrijd te schelden over het slechte spel, maar was dus na afloop zo gelukkig als wat. 'Zo slecht spelen en dan toch winnen, dan word je kampioen', zo wordt altijd gezegd. Maar ik zeg je: Als je zo speelt - zo slecht dat je er droevig van wordt - dan ga je nog vaak verliezen hoor.

Er wordt tegenwoordig zoveel raars gezegd. Er zijn nu van die analisten die zweren dat je de bal maar beter aan de tegenstander kan gunnen. Als ik dat hoor, dan moet ik lachen. Want wat doe je dan als je de bal weer terugkrijgt? Weer teruggeven? Het voetbal krijgt zo wel een speciale dimensie. Want als je de bal niet wil, ga je dan hard weglopen voor die bal. En holt de tegenstander dan, met de bal, hard achter je aan ofzo?

Gistermiddag ook zoiets.

Toen zei analist Arnold Bruggink bij Fox dat NEC het tempo uit de wedstrijd moest halen. Maar er was helemaal geen tempo! Dus als NEC dat voor elkaar zou krijgen, dan zouden de spelers van Feyenoord op de bal gaan zitten ofzo, of achteruitlopen, want ze waren al zo traag.

Laten we niet vergeten dat Feyenoord het hele seizoen al niet bijzonder speelt. Ik hoop op verbetering, want dan is het gemakkelijker voetballen. Tot nu toe lijkt het soms zelfs alsof de tegenstanders elkaar makkelijker vinden in het veld dan de spelers van Feyenoord. Ik blijf zeggen dat de bal te vaak achter de man wordt gespeeld, waardoor een speler twee, drie extra handelingen moet doen om verder te kunnen.

Ik geloof echt dat Feyenoord beter kan dan wat het dit seizoen heeft laten zien. Pas dan krijg je echt dat juiste gevoel te pakken, het gevoel van: Wij gaan kampioen worden. Zover is het nog niet. Kijk je als supporter naar Feyenoord, dan zit je te puffen en te schelden en dan hoop je dat je door het oog van de naald komt.

Maar ik geef toe, vorig jaar had Feyenoord een wedstrijd als die van gisteren verloren. Het zit Feyenoord mee, al kan de voorsprong op Ajax en PSV nog als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ja, ik verheug me als voetballiefhebber nu al op Feyenoord-Ajax van aanstaande zondag. Die wedstrijd van donderdag tegen Zorya Luhansk is natuurlijk een tussendoortje. Zondag, dan gaat het gebeuren!

Ajax speelt ook nog niet bijzonder hoor, maar dat team kan in de Kuip zomaar opeens goed tevoorschijn komen. Voor Feyenoord is het belangrijk om zondag goed uit de startblokken te gaan. Ik ga extra letten op spelers als Bilal en Ziyech en op het duel tussen Botteghin en die geweldige Dolberg. Ik ben benieuwd wie El Ahmadi zal moeten oppakken. Hij moet meestal de angel uit het spel van de tegenstander halen en is tegen Ajax vaak in zijn element. Dan is hij goed en gedreven, de aanjager van Feyenoord. Waarschijnlijk zal hij tegen Klaassen moeten spelen, want die komt zo gemakkelijk de zestien meter in.

Feyenoord-Ajax, het is altijd iets om naar uit te kijken.

Door de Redactie AD: Foto AD

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.