PSV'ers Ramselaar en Luuk de Jong opgelucht na zege op Vitesse

Gepubliceerd op 30 oktober 2016 om 11:04

PSV wilde zich na de blamage in de beker tegen Sparta Rotterdam (3-1 verlies) zaterdag tegen Vitesse revancheren. Na afloop van de 0-2 overwinning was de opluchting bij de regerend landskampioen zichtbaar groot.

Naamloos-3920.png

"Deze overwinning geeft even wat lucht", zegt Luuk de Jong. "Tegen Sparta speelden we voor het eerst ver onder ons niveau. Daar wilden wij een reactie op geven en dat hebben wij goed gedaan."

In de eerste helft had PSV weinig moeite met Vitesse. Na rust drong de thuisploeg meer aan en zakten de Eindhovenaren steeds verder in op eigen helft. "Vitesse-uit is altijd lastig. In de tweede helft werden we ook wat naar achteren gedrukt, in de omschakeling kwamen we er nog wel goed uit. Wij waren wel het team dat de meeste kansen creëerde", analyseert de aanvoerder van PSV.

De 26-jarige aanvaller maakte in de uitwedstrijd tegen FK Rostov op 28 september zijn laatste doelpunt voor PSV. Sindsdien scoorde hij in de zes wedstrijden daarna niet. "Natuurlijk wil ik doelpunten maken en belangrijk zijn voor het team, maar ik ben momenteel vaak het eerste aanspeelpunt."

"Dat zijn vaak niet de makkelijkste ballen, dan moet je keihard strijden en jezelf belangrijk maken voor het team. Het zit ook even net niet mee op sommige momenten."

Ramselaar

Bart Ramselaar speelde tegen de Arnhemmers een sterke wedstrijd. De vroege openingsgoal van Pereiro zorgde voor opluchting bij de middenvelder. "De eerste tien minuten hadden we best veel moeite met Vitesse, maar door een mooie actie van Pereiro kwamen wij snel op 0-1. Hij was erg belangrijk voor ons."

Volgens de oud-speler van FC Utrecht is het kleedkamergesprek van vrijdag goed geweest voor het spel van PSV. Spelers en staf gingen toen met elkaar in gesprek om de uitschakeling tegen Sparta te analyseren en te kijken wat er beter moest.

"Door het gesprek merkte je dat iedereen een tikkeltje scherper was. We hebben daardoor ook meer duels gewonnen en Vitesse niet veel kansen laten creëren", aldus Ramselaar.

Bayern München

Aanstaande dinsdag speelt PSV in de Champions League thuis tegen Bayern München. Voor Ramselaar, die bezig is aan een reeks goede wedstrijden, lonkt een basisplaats tegen de Duitsers.

"Het zou wel een hoogtepunt voor mij zijn om in de basis te starten tegen Bayern. Voor mijzelf is het een mooie meting en ik ga proberen ervan te genieten.

Door de Redactie NuSport: Foto: ProShots 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.