Verstappen zeer tevreden met derde startplek voor GP Mexico

Gepubliceerd op 30 oktober 2016 om 11:09

Max Verstappen was zaterdagavond zeer content met het feit dat hij zondag als derde mag starten bij de Grand Prix van Mexico.

Naamloos-3922.png

De 19-jarige Limburger kwam in de laatste kwalificatiesessie tot een tijd van 1.19,054. Alleen Mercedes-coureur Lewis Hamilton en zijn teamgenoot Nico Rosberg deden dat beter.

"Ik ben heel erg blij met dit resultaat", zei Verstappen na afloop op de persconferentie. "Pole position zat er vandaag niet in, maar de auto voelde goed. Dat is eigenlijk het hele weekend al zo."

"We hebben ons goed verbeterd gedurende het weekend", vervolgt de coureur van Red Bull Racing. "Het was jammer dat we net die ene ronde niet voor elkaar kregen, want de tweede positie zou mogelijk zijn geweest."

Banden

Verstappen koos er net als zijn teamgenoot Daniel Ricciardo voor om in de tweede kwalificatie met superzachte banden te rijden, waar de andere coureurs het deden met zachte banden. Dat zal zondag ook zo zijn.

Hamilton (pole) en Rosberg beginnen weliswaar vooraan, maar Verstappen ziet kansen. "We zitten er niet ver achter en de andere bandenstrategie biedt veel mogelijkheden. Ik ben erg benieuwd naar de race."

De Grand Prix van Mexico wordt vanavond om 20.00 uur verreden.

Door de Redactie NuSport: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.