Sparta maakt einde aan goede reeks van Heerenveen

Gepubliceerd op 5 november 2016 om 10:48

Heerenveen heeft de kans laten liggen om naar de derde plaats in de Eredivisie te klimmen. Op het Kasteel werd ondanks een vroege 1-0 voorsprong met 3-1 verloren van Sparta. Voor Heerenveen komt daarmee een einde aan een fraaie reeks van acht wedstrijden zonder nederlaag.

Sparta staat na de vierde overwinning van het seizoen stevig in het linkerrijtje: zevende met zestien punten uit twaalf duels. Heerenveen is met 22 punten de nummer vier.

Heerenveen ging nog wel voortvarend van start met een goal van Jerry St. Juste na slechts acht minuten. Tien minuten later stond er na treffers van Stijn Spierings en Zakaria El Azzouzi 2-1 op het scorebord. Na rust drong Heerenveen aan, maar een blunder van doelman Erwin Mulder bij een vrije trap van Craig Goodwin besliste het duel.

Spektakelstuk
Gedurende het eerste kwartier speelden de bezoekers de Spartanen nog volledig zoek. In die fase viel ook de openingstreffer. Na negen minuten caramboleerde de bal enigszins gelukkig van de voet van spits Reza Ghoochannejhad in de richting van de mee opgekomen verdediger St. Juste. Die pegelde met een diagonale schuiver raak: 0-1.

Sparta leek aangeslagen; niets was minder waar. Binnen tien minuten boog de thuisclub de achterstand in een waar spektakelstuk om in een voordelige score. En net als in het geval van de Heerenveense treffer waren het twee twintigjarigen die de treffers verzorgden. Eerst rondde Spierings een aanval over de rechterkant beheerst af, amper vier minuten later bracht El Azzouzi het grootste deel van Het Kasteel in extase door een voorzet van Graig Goodwin binnen te tikken: 2-1.

Mulder
In de tweede helft heroverde Heerenveen weliswaar het initiatief, maar tot echt grote kansen leidde dat overwicht niet. Een blunder van doelman Mulder, afgelopen zondag tegen Feyenoord een nauwelijks te passeren sta-in-de-weg, betekende de nekslag voor de bezoekers.

Goodwin nam in de 69e minuut een vrije schop op de hoek van het strafschopgebied en zag tot zijn grote verrassing dat de bal tussen de benen van de sluitpost door over de lijn huppelde: 3-1.

Door de Redactie AD: Foto: Pro Shots