Zware week voor Feyenoord: "Koppositie vasthouden"

Gepubliceerd op 5 november 2016 om 11:00

Een uiterst bewogen week eindigt voor Feyenoord zondagmiddag met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Naamloos2-925.png

De selectie leeft volgens coach Giovanni van Bronckhorst erg mee met Tonny Vilhena, wiens moeder maandag overleed. Donderdag speelde de koploper van de Eredivisie nog tegen Zorya Luhansk, waar zonder Vilhena met 1-1 gelijkgespeeld werd. Van Bronckhorst hoopt dat zijn team een zware week zondag goed weet af te sluiten.

Het overlijden van de moeder van Vilhena heeft volgens Van Bronckhorst 'impact gehad op het team'. "Het is verschrikkelijk dat dit is gebeurd", zei hij volgens Feyenoord.nl op het persmoment. "Ik vind dat de ploeg er goed mee is omgegaan. We hebben tegen Zorya een goede wedstrijd gespeeld en willen er vrijdagmiddag zijn voor Tonny, om hem en zijn familie te ondersteunen. Er heerst echt een teamgevoel binnen de groep. We zijn er voor elkaar in goede en mindere tijden, zowel binnen als buiten de lijnen."

Hoewel de situatie rondom de familie Vilhena verschrikkelijk is, komt Feyenoord zondagmiddag uiteraard wel in actie in de Eredivisie. Het treft zondagmiddag om 16.45 uur in Deventer de gedeelde hekkensluiter. "Het is wel lekker dat we pas laat in de middag spelen, waardoor we wat extra uren hebben om te herstellen van de reis naar Odessa", vindt de coach. "In de voorgaande jaren hebben wij het daar lastig gehad in Deventer. Ook zondag zullen we dus niet zomaar even winnen. Met die gedachte zullen we dus niet de wedstrijd in gaan. We willen onze koppositie vasthouden en dit blok tussen twee interlandperiodes goed afsluiten. Daar gaan we zondag alles aan doen."

Karim El Ahmadi kan zondag niet in actie komen, omdat hij nog veel last heeft van een voetblessure. Van Bronckhorst is daardoor blij dat hij een brede selectie heeft. "Dat is dit seizoen al vaker bewezen. Marko Vejinovic en Renato Tapia hebben de posities op het middenveld donderdagavond naar behoren ingevuld, vind ik. Ook Eljero Elia speelde met meer vertrouwen dan in de voorgaande wedstrijden. Hij bewoog zich wat makkelijker, krijgt meer vertrouwen in zijn schouder en laat zijn versnelling steeds meer zien. Daar ben ik heel blij mee."

Door de Redactie FC UpDate Foto: FC UpDate

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.