FC Twente ruikt kansen tegen dit PSV

Gepubliceerd op 5 november 2016 om 11:25

PSV en FC Twente staan zaterdagavond om 19:45 uur tegenover elkaar in Eindhoven. De Tukkers ruiken kansen tegen dit PSV.

Naamloos2-930.png

Het is lang geleden dat FC Twente met vertrouwen afreisde naar Eindhoven. De Tukkers speelden vorige week weliswaar in eigen huis gelijk tegen Roda JC Kerkrade(0-0), maar de knappe zesde positie op de ranglijst geeft aan dat PSV wat te vrezen heeft van FC Twente. Voor de Eindhovenaren is het vooral van belang dat er drie punten worden gepakt. Op welke manier dat gebeurd, zal trainer Phillip Cocu even niet deren. PSV tankte met de 0-2 winst van vorige week bij Vitesse weer wat vertrouwen, maar vervolgens werd het midweeks in de Champions League weer van het kastje naar de muur getikt door Bayern München.

Ziyech

Na het vertrek van Hakim Ziyech naar Ajax werd FC Twente gezien als een serieuze degradatiekandidaat. Dat is ook niet zo gek als je naar de prestaties van vorig seizoen kijkt. Met Ziyech werd destijds met bloed, zweed en tranen een 13e plaats veiliggesteld, maar bij kerst werd door het bestuur al serieus rekening gehouden met een plek in de Jupiler League. Uiteindelijk ontvingen de Tukkers afgelopen zomer elf miljoen euro vanuit Amsterdam voor Ziyech, waarna bij FC Twente andere spelers opstonden. De Manchester City-huurlingen zijn inmiddels genoeg belicht in de media, maar het blijft toch een bijzonder fenomeen dat FC Twente na het vertrek van een klassespeler als Ziyech alleen maar beter is gaan draaien.

PSV verkeerd nog altijd in een moeilijke fase. Echt reden voor grote paniek is er (nog) niet, want de Eindhovenaren staan nog altijd ‘maar’ vijf punten verwijderd van koploper Feyenoord. Toch is het duidelijk dat het seizoen van de landskampioen nog niet naar wens verloopt. Spelers als Andrés Guardado, Luuk de Jong en Héctor Moreno verkeren in een beduidend minder goede vorm dan vorig jaar het geval was. Ook het gemis van een scorende middenvelder als Marco van Ginkel is groot, al liet Bart Ramselaar de afgelopen weken zien ook naar dat niveau te kunnen toegroeien. Echter, de vormcrisis van PSV zijn as is de basis voor de matige resultaten.

Bezworen crisis

De eerste grote mentale tik die de Eindhovenaren te verwerken kregen kwam van Feyenoord, dat na hard werken, maar onverdiend, een 0-1 overwinning boekte in Eindhoven. Niettemin hoefde men zich geen zorgen te maken, aldus aanvoerder Luuk de Jong. Er werden nog genoeg kansen gecreëerd en uiteindelijk is dat de basis voor succes. Het afmaken van die kansen bleek in de daaropvolgende weken echter een stuk gecompliceerder dan gedacht. Door een gebrek hieraan werden immers ook tegen sc Heerenveen(1-1) en Heracles Almelo(1-1) kostbare punten verspeelt. Na een paar zeperds in de Champions League en de uitschakeling door Sparta in het bekertoernooi lag een ‘crisis’ op de loer, maar deze werd door de overwinning op Vitesse even bezworen. Niettemin liggen er tegen dit PSV kansen voor FC Twente en is het een mooi affiche om naar uit te kijken. 
 

Door de Redactie Goal.com Foto: Goal.com

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.