'Defensie mogelijk voor miljoenen benadeeld'

Het Nederlandse ministerie van Defensie is voor miljoenen benadeeld door het bedrijf dat het eten en drinken van militairen op missie in Uruzgan verzorgde. Dat zeggen drie oud-medewerkers van het bedrijf in het VPRO-programma Bureau Buitenland op NPO Radio 1.

Lees meer »

‘Suicide by cop’ is zeldzaam in Nederland

Het komt zo zelden voor dat er niet eens een Nederlandse term is voor ‘suicide by cop’. Zelfdoding via een agent komt misschien nog het meest in de buurt. En het lijkt erop dat de maandag doodgeschoten Mitchel Winters (21) een dergelijk scenario in gedachten had.

Lees meer »

Erdogan: Duitse erkenning genocide heeft gevolgen

De Duitse erkenning van de Armeense genocide zal ernstige gevolgen hebben voor de relatie tussen Turkije en Duitsland. Dat heeft de Turkse president Tayyip Erdogan vandaag gezegd tijdens zijn bezoek aan Kenia. De regering in Ankara wil stappen gaan ondernemen tegen Duitsland.

Lees meer »

Worstel-legende niet berecht in 30 jaar oude moordzaak

Voormalig showworstelaar Jimmy 'Superfly' Snuka, bekend uit de tijd van andere Pro Wrestling-grootheden als Randy 'Machoman' Savage, Andre the Giant en Hulk Hogan, is geestelijk niet bij machte terecht te staan voor de moord op zijn 23-jarige vriendin Nancy Argento, nu dertig jaar geleden.

Lees meer »

NS wil betere wifi, schone treinen en genoeg plekken

,,Wij willen echt gaan handelen in het belang van de reiziger", zei NS-topman Roger van Boxtel vandaag bij een hoorzitting in de Tweede Kamer. De directeur beloofde een betere service, maar vroeg ook meer begrip van passagiers. ,,Mensen weigeren bij problemen een bus te pakken en maken vervolgens een selfie in een volle trein."

Lees meer »