Nederlandse advocaat moet Poetins miljarden redden

Het is een uiterst brandbaar dossier dat dinsdag in handen ligt van de rechtbank in Den Haag. De Yukos-zaak bepaalt of president Poetin moet boeten voor het uitschakelen van tegenstander Michail Chodorkovski. Poetins advocaat: de Nederlander Albert Jan van den Berg.

Lees meer »

Amsterdammer slikt weinig antibiotica

======================================================================== In Nederland wordt veel minder antibiotica voorgeschreven dan in andere Europese landen. Amsterdam scoort zelfs nog onder het landelijke gemiddelde.

Lees meer »

Minister Asscher haalt uit naar scheldende reageerders

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft dinsdag op Facebook hard uitgehaald naar mensen die op sociale media hatelijke berichten naar hem sturen. De PvdA-politicus geeft op het medium onder de titel 'Respectloze hond' een bloemlezing van enkele niet al te fraaie voorbeelden.

Lees meer »

Moeder Brits slachtoffer coke-killer barst in huilen uit

De 42-jarige vermeende coke-killer Flip S. moet dinsdag voorkomen bij de rechtbank in Amsterdam. De Amsterdammer wordt ervan verdacht witte heroïne als cocaïne te hebben verkocht. Drie Britten kwamen om het leven, twaalf anderen belandden in het ziekenhuis. De zaak is tot 13.00 uur geschorst. Verslaggever Peter Winterman volgt de zaak en twittert vanuit de rechtszaal.

Lees meer »