Conducteur krijgt dit keer vuistslag in het gezicht

„De eerste keer kon ik mijn belager afweren, dit keer had hij mij helaas te pakken.” Voor de tweede keer in zeven weken tijd is conducteur Gerrie Doornbos aangevallen door een agressieve treinreiziger. Dit keer moest hij ’het gewoon doen van mijn werk’ bekopen met een vuistslag tegen zijn slaap.

Lees meer »

Zorgen om restauratie Rembrandts

Rembrandt-deskundige Ernst van de Wetering maakt zich grote zorgen over het onderhoud en restauratie van de twee Rembrandts die Nederland en Frankrijk samen hebben aangekocht voor 160 miljoen euro. Frankrijk heeft volgens hem een hele andere opvatting over restaureren dan Nederland.

Lees meer »

Waarom vechten Westerse vrijwilligers tegen IS?

De Nederlandse oud-militair Jitse Akse kreeg onlangs veel aandacht nadat hij werd opgepakt en mogelijk wordt aangeklaagd. Het Openbaar Ministerie baseerde de verdenking op mijn eerdere portret van Jitse. Maar hij is niet de enige buitenlandse vrijwilliger. Ik kom vaker vrijwilligers tegen uit zowel Amerika, Canada als Europa die vechten met de Koerden in Irak en Syrië tegen de Islamitische Staat. Naar mijn mening zijn er drie soorten groepen: veteranen, avonturiers, en revolutionairen

Lees meer »

Criminelen werden 143,5 miljoen armer in 2015

Het afgelopen jaar hebben overheidsinstanties de criminelen in Nederland 143,5 miljoen afhandig gemaakt. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen onder meer politie, belastingdienst, FIOD en het Centraal Justitieel Incassobureau.

Lees meer »