Verzet tegen 80 miljoen staatssteun voor Rembrandts

Een meerderheid van de Nederlandse kiezers is tegen het besluit van de regering om 80 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de aankoop van twee schilderijen van Rembrandt. Volgens opiniepeiler Maurice de Hond is 36 procent van de mensen voor en 56 procent van de mensen tegen de miljoenensteun.

Lees meer »

Samsom: opvang beter verdelen over gemeenten

De opvang van vluchtelingen moet beter worden verdeeld over arme en rijke gemeenten in Nederland. Dat zei PvdA-leider Diederik Samsom zondag in het televisieprogramma Buitenhof. Hij constateert dat asielzoekers ,,vrij vaak worden opgevangen in de wat armere gemeenten in ons land".

Lees meer »

Arena is een vesting: laatste tegengoal in februari

Bijna na elke wedstrijd van Ajax komt de vraag terug: wanneer gaat het nu eens sprankelen? Maar oerdegelijk is het wel. FC Groningen staat vanavond voor een enorme opgave. Ga maar na: Ajax incasseerde half februari voor het laatst een tegengoal tijdens een competitiewedstrijd in de Arena.

Lees meer »

Gouden handel op het strand van verdronken Aylan

Amper 50 meter buiten het keurig aangeharkte strand met zonnebadende toeristen liggen vrolijk gekleurde peuterzwemvestjes van dun plastic achteloos neergegooid. De achtergelaten zwemvestjes liggen op een leeggelopen rubberbootje. Daarnaast twee witte teenslippers voor een volwassene, afgetrapte bruine herenschoenen, een fles half gevuld met water, en een aangebroken pakje met crackers

Lees meer »

'Ik had m'n verdriet willen delen met andere weduwen'

Wie zijn man of vrouw verliest, krijgt voortaan hulp van een speciaal opgeleide vrijwilliger. 'De dood van mijn man zorgde voor een totale ontwrichting.' In Zwolle start zaterdag een proef, betaald door het ministerie van Sociale Zaken. Als het een succes is, wordt deze hulp uitgebreid naar de rest van het land.

Lees meer »