'Slachtoffers Almelo-hack staan compleet machteloos'

De gemeente Almelo is gehackt, werd vrijdag bekend. In totaal werd er 20 gigabyte aan data gestolen. Hoe schokkend is dat lek? Volgens Ancilla van de Leest, lijsttrekker van Piratenpartij Nederland, laat het vooral zien dat gemeenten hun zaken niet goed op orde hebben.

Lees meer »

Zaandamse vloggers: Schuld ligt bij de media

,,Hangjongeren kun je ons wel noemen. Maar straatterrorist? Jullie sporen echt niet hè?'' Dat is de reactie van vlogger Ismail Ilgun uit Zaandam in een vandaag gepubliceerde vlog. Hij reageert op de problemen die hangjongeren veroorzaken in de stad. Volgens de vlogger is hij niet schuldig, maar de media.

Lees meer »

Roemer: We hebben niks aan procenten, maar aan centen

Belangenorganisaties en de oppositie in de Tweede Kamer hebben afwachtend gereageerd op de gelekte kabinetsplannen voor extra investeringen in ouderen, zorg, armoedebestrijding en veiligheid. Ze vrezen dat er nog een addertje onder het gras zal zitten op Prinsjesdag.

Lees meer »

Van der Steur na overlast Zaandam: Respectloos en ontoelaatbaar

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft met stevige bewoordingen gereageerd op het gedrag van de jongeren in de Zaandamse wijk Poelenburg. De jongeren veroorzaken onder meer overlast en beledigen agenten en leggen dat vast op camera. ,,Dit is gedrag dat echt niet kan. Het moet ophouden", aldus Van der Steur.

Lees meer »

Hof: Opslaan info reiziger mag niet

De Europese rechter dreigt een belangrijke antiterreurmaatregel op losse schroeven te zetten. Het opslaan van passagiersgegevens van iedereen die het vliegtuig neemt, is volgens de advocaat-generaal een inbreuk op hun privacy.

Lees meer »