Kritiek op 'vluchtende' Britse politici na Brexit

Het vertrek van Britse politici na het brexitreferendum kon vandaag op forse kritiek rekenen in het Europees Parlement. ,,De een na de ander verdwijnt van het toneel. Ik heb daar geen begrip voor, ik dacht dat de politici die voor de Brexit waren toch een plan zouden hebben'', zei voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker.

Lees meer »

Meer seksueel geweld in Duitse zwembaden

Asielzoekers zouden zich in Duitse openbare zwembaden op grote schaal schuldig maken aan seksuele delicten. Dat valt op te maken uit een intern e-mailbericht van de politie in Düsseldorf. ,,Vooral het aantal verkrachtingen en het seksueel misbruik van kinderen springen in het oog.''

Lees meer »

Verzekeraars luiden noodklok over diefstal E-bikes

Nederland blijkt een luilekkerland voor fietsendieven uit vooral Oost-Europa, omdat hier veel dure E-bikes zijn. Het schadebedrag dat verzekeraars uitkeren stijgt snel. Marktleider ENRA zag dat in drie jaar tijd verdubbelen en keerde vorig jaar 15 miljoen euro uit.

Lees meer »

Nederlandse delegatie naar Rusland om MH17

Een delegatie van het Nederlandse Openbaar Ministerie en de Nederlandse politie brengt vandaag en woensdag een werkbezoek aan Rusland voor het strafrechtelijk onderzoek naar het neerstorten van vlucht MH17. Een woordvoerder van het OM zegt dit na een bericht hierover van de website over luchtvaartnieuws Up in the Sky.

Lees meer »