'Overal was bloed, de deuren zaten vol kogelgaten'

Ongekende paniek en chaos braken gisteravond uit op de Atatürk-luchthaven bij Istanbul toen reizigers werden opgeschrikt door geweervuur en explosies. Drie zelfmoordterroristen bliezen zichzelf op, waarbij 39 doden vielen. Gevreesd wordt dat dit aantal zal oplopen omdat sommige gewonden er slecht aan toe zijn.

Lees meer »

VNL hoopt op Nexit-strijd voor 2017

Vanmiddag dient Kamerlid Joram van Klaveren het defintieve initiatief-wetsvoorstel in om via een referendum Nederland uit de EU te laten stappen. ,,Er is een grote spanning tussen wat het volk vindt en de volksvertegenwoordigers,'' zegt Van Klaveren.

Lees meer »

Nederlanders recht op 66 miljoen door vertragingen

In totaal 150.000 Nederlanders hadden vorig jaar recht op een compensatie vanwege een vertraagde vlucht. Al die claims samen zijn goed voor zo'n 66 miljoen euro, nog niet de helft is uitbetaald. De compensatie per passagier varieert van 250 euro voor een korte Europese vlucht met een vertraging van 3 uur of langer, tot 600 euro voor een vlucht buiten Europa.

Lees meer »

NS geeft seintje aan 'niet-uitcheckers'

Treinreizigers met een persoonlijke OV-chipkaart kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor een dienst die hun een seintje geeft als ze vergeten uit te checken. Met de dienst wil NS ervoor zorgen dat minder mensen vergeten uit te checken.

Lees meer »