Familie: 42.000 euro moet lesbische tiener Sarah redden

Een lesbische Amerikaanse tiener die door haar ouders naar een 'heroriëntatiekamp' voor homoseksuele jongeren is gestuurd, moet daar volgens een aantal andere familieleden zo snel mogelijk weg. Een crowdfundingsactie heeft meer dan 49.000 dollar (42.000 euro opgeleverd) ten behoeve van een rechtszaak om de 17-jarige Sarah vrij te krijgen.

Lees meer »

Van der Steur meent dat hij 'over de grens is gegaan'

De schijnwerpers stonden woensdag weer op minister Ard van der Steur, die als Kamerlid driftig meeschreef aan een regeringsbrief van partijgenoot Opstelten over de 'bonnetjes-affaire'. Volgens Alexander Pechtold (D66) is hij 'ver, ver buiten zijn boekje gegaan'. Geen enkele partij diende echter een motie van wantrouwen in.

Lees meer »

Nieuwe feiten rondom dood Dascha Graafsma ontdekt

Er zijn nieuwe feiten rondom de vermeende zelfmoord van Dascha Graafsma ontdekt door het onderzoeksteam van de familie van Dascha. Dit vertelt haar vader René Graafsma aan NH. De 16-jarige Dascha overleed in november 2015 nadat ze werd aangereden door een trein tussen Hilversum en haar woonplaats Hollandsche Rading.

Lees meer »

Ard 'ging te ver' met zijn rode pennetje

De schijnwerpers staan vandaag weer op minister Ard van der Steur die als Kamerlid driftig meeschreef aan een regeringsbrief van partijgenoot Opstelten. ,,Hij is ver, ver buiten zijn boekje gegaan.'' Verslaggever Tobias den Hartog volgt het debat in de Tweede Kamer op de voet.

Lees meer »